Кристи нарича екипа на Тръмп „корлеонците без опит“ на фона на обвиненията

...
Кандидатът за президент на републиканците Крис Кристи в неделя нарече
Коментари Харесай

Кандидатът за президент на републиканците Крис Кристи в неделя нарече Доналд Тръмп и неговия екип „корлеонците без опит“, след като бяха повдигнати допълнителни обвинения срещу бившия президент за предполагаемото му злоупотреба с класифицирани документи след напускане на поста.

„Това са лоши неща. И не можете да кажете, че тук няма скрито потенциално престъпление“, каза Кристи пред Каси Хънт от CNN в „Състоянието на Съюза“.

„Това беше укриването на поверителна класифицирана информация от правителството. След като 18 месеца искаше Доналд Тръмп да го върне доброволно, той не само не го върна. Той излъга, че го има“, добави бившият губернатор на Ню Джърси.

Прокурорите твърдят в актуализирано обвинение, че двама служители на Тръмп – помощник Уолт Наута и работник по поддръжката на Мар-а-Лаго Карлос Де Оливейра – са се опитали да изтрият запис от охранителна камера в курорта на бившия президент, след като Министерството на правосъдието е издало призовка за това.

Де Оливейра казал на директора на ИТ в курорта, „че „шефът“ иска сървърът да бъде изтрит“, според обвинителния акт.

Тръмп, който вече беше изправен пред 37 наказателни обвинения по делото за класифицирани документи, беше обвинен в едно допълнително обвинение за умишлено задържане на информация за националната отбрана и две допълнителни обвинения за възпрепятстване.

„Това не трябва да прави бивш президент и със сигурност не е нещо, което някой, който иска да бъде президент, трябва да прави“, каза Кристи в неделя.

Републиканецът от Ню Джърси призна, че Тръмп е невинен до доказване на противното, преди да добави, че „правителството представи много, много убедителни аргументи“.

Откакто влезе в надпреварата миналия месец, Кристи беше сред най-отявлените критици на Тръмп в първичните избори на Републиканската партия, пълни с кандидати, които все още се колебаят да критикуват пряко фаворита на партията.

Вивек Рамасвами, друг републикански кандидат за 2024 г., каза пред CNN в отделно интервю в неделя за „Състоянието на Съюза“, че последният кръг от обвинения срещу Тръмп няма да промени обещанието му да го помилва, ако технологичният предприемач бъде избран за президент.

„Възнамерявам да бъда следващият ни президент. И да, вярвам, че ще ни придвижа напред. И, да, мисля, че един от правилните начини да направим това е да простим бившия президент на Съединените щати от това, което очевидно е политизирано наказателно преследване“, каза той пред CNN.

Рамасвами каза, че Тръмп не трябва да бъде осъден за престъпление, „което не би съществувало, ако не съществуваше разследване“.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР