Кандидатът за президент на БФС представи пред клубовете от региона

...
Кандидатът за президент на БФС представи пред клубовете от региона
Коментари Харесай

Стратегията „Бербатов“ – по-малко отбори в елита, такса „лукс“ за чужденци и инвестиция в спортните бази

Кандидатът за президент на БФС показа пред клубовете от района своята идея за ръководство на футбола

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов се срещна с представители на бургаски клубове в Конгресния център на Морска гара. Той показа своята идея за ръководство на футбола. Стратегическият документ е изчерпателен и в него има редица забавни точки.

Основната смяна е отделянето на аматьорския футбол от професионалния. Концепцията планува професионалните клубове от Първа и Втора лига да управляват сами шампионата си – с нова конструкция и личен Изпълком.

БФС да се занимава главно с националните тимове, аматьорския футбол и развиването на детско-юношеските школи, планува тактиката „ Бербатов “.

В нея е включено и понижаване на тимовете и формата на Първа и Втора лига и напълно нова формула за провеждането на шампионата в Трета лига, с цел да се понижат разноските за клубовете. Заложено е и въвеждане на наложително предписание за потребление на най-малко един състезател до 21 години за 90 минути в професионалния футбол, както и бонусна система за налагането на родни играчи.

В същото време се планува такса „ разкош “ за клубовете, които желаят да употребяват повече от 3-ма чужденци отвън Европейски Съюз. С генерираните доходи се цери да се подтиква развиването на школите.

В тактиката е заложено и предоговаряне на тв правата. Димитър Бербатов посочи, че българското състезание е по-гледано в родния ефир от британското, само че средствата, които клубовете получават са оскъдни.

Документът планува и повече независимост на клубовете – да могат сами да избират зоналните си и регионални ръководители.

В концепцията е заложено и развиване на спортната инфраструктура. Димитър Бербатов означи пред Флагман.бг (), че в Италия се градят два стадиона с пари от Плана за възобновяване. В случая страната явно не желае да работи с това управление на БФС, което е изолирано и от европейските стратегии, и от директна помощ от държавния бюджет.

Вчерашната среща провокира сериозен интерес измежду спортната общност на Бургас. Ето и фотоси от събитието, което Флагман.бг предава онлайн.
 Зам.-кметът по спорт на Община Бургас Манол Тодоров със зам.-кметът по Бюджет и финанси Станимир Апостолов. До тях е общественикът Дончо Златев  Димитър Бербатов и екипа му идват в Конгресния център  Зам.-кметът на Созопол Тодор Дамянов също бе на срещата с екипа на Бербатов  Петър Алексиев от ДФК " Звездичка " се среща със страгетията на Бербатов  Интересно беше наличието на Недялко Москов от ОФК " Несебър " на срещата. Той зададе серия от остри въпроси към Димитър Бербатов  На напред във времето е Явор Жеков, член на УС на БСК. Той е притежател на футболен клуб, който обаче не е признат в БФС  Димитър Йовнов (на заден план) e мощният фактор във футбола в Царево. Той с интерес наблюдаваше срещата с Димитър Бербатов
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР