Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов заяви, че ще

...
Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов заяви, че ще
Коментари Харесай

Бербатов ще оспорва в съда избора на Михайлов за президент на БФС |

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов съобщи, че ще апелира в съда резултатите от изборите на извършения през днешния ден ексклузивен конгрес на централата. На него беше избран отново Борислав Михайлов, който ръководи от 2005 година.

Само един глас беше задоволителен на някогашния вратар да завоюва вота още на първи тур, като получи 241 против 230 за Бербатов. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед и рекордьор по голове за националния тим се опита да каже нещо от трибуната, само че беше овикан от делегатите, които очевидно са дали гласа си за Михайлов.

" Разочаровани сме, че 20 клуба от Благоевград не бяха позволени до Конгреса по неразбираеми аргументи. Вотът е подобен, какъвто е, само че има нарушавания, които се опитваме да спорен. 483 присъстващи делегата в залата, изкараха ги по този начин, че по-малко могат да гласоподават. Трикове, които играят в тяхна изгода.

Питаме за какво няма балотаж. Водещият на цялата шоу стратегия опита да каже нещо, само че не разбрахме какво.

Ще оспорваме резултата. Има съд. Един глас не им доближи, само че те го извъртяха.

Загубата е за нас в този случай, само че това не е вярното решение. Опитахме да го спорен, да кажем, че това не е вярно. Че присъстващите се броят, самият водещ сподели, че има 483 регистрирани делегати и на спечелилия му трябват 242 гласа, а те имат 241.

Няма да се откажем, ще си търсим правата в съда.

Няма от какво да се срамим, излизаме с високо вдигнати глави, продължаваме да се борим.

Самото гласоподаване беше транспарантно.

Смятаме, че би трябвало да има конгрес през март месец.

Изпълкомът, който се гласоподава, е съвсем същият, Апостол Апостолов е вътре, президентът на Локомотив София също.

В моя проектоизпълком бяха хора от футболните среди, само че без президенти на футболни клубове ", разяснява Димитър Бербатов пред репортерите след конгреса.

Иначе Борислав Михайлов, предложи 17 индивида за гласоподаване в 14-членния Изпълком на федерацията.

Сред номинираните са шест нови имена. Това са бизнесметът и някогашен футболист на Левски и Локомотив Пловдив Веселин Балевски, президентът на Локомотив София Иван Василев, кметът на Велико Търново Даниел Панов, шефът на Национална спортна база Пламен Манолов, някогашният арбитър и народен представител от ГЕРБ Стефан Апостолов и шефът на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов.

Сред останалите предложния са депутатът от Движение за права и свободи Камен Костадинов, Емил Костадинов, Йордан Лечков, притежателят на Лудогорец Кирил Домусчиев, Валентин Михов, шефът на Аматьорската лига Румен Вълков, Атанас Фурнаджиев някогашният притежател на Левски Спас Русев.

В момента се одобряват още оферти за членове на Изпълкома.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР