Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов периодично е атакуван

...
Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов периодично е атакуван
Коментари Харесай

Бербо отговори на Венци Стефанов: Всички му се смеят. В света няма друг футболен президент, осъден за расизъм и да е член на Изпълком

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов от време на време е нападнат словестно от притежателя на Славия Венци Стефанов, който е и член на Изпълкома на футболната централа и разумно поддържа сегашния началник Боби Михайлов.

Преди седмица Стефанов още веднъж се изрече по адрес на Бербо: " Ако някой е черпен едно кафе от Митко Бербатов, ще му направя монумент на " Васил Левски ". Нямаш ли контакт с хората, ти нямаш концепция какво се случва. Трябва да бъдеш човек към всекиго. Зад Митко очевидно стоят хора, които му дават кураж, тъй като той не е в час за доста неща.

" Приказките му откровено ме забавляват, само че за жалост, и натъжават. Натъжават ме, тъй като съответно този човек не съм чул да споделя нещо градивно от години. За страдание, неговата единствена цел е да употребява извънредно груби думи освен по мой адрес, а и за други съумели хора. Не знам дали осъзнава, че цялата общност към този момент му се присмива и не го приема на съществено. Няма различен футболен президент в света, който да си разрешава подобен език. Това е несериозно. Дими който да е наказан за расизъм и да е член на Изпълкома на футболния съюз, а да няма морала най-малко да се отдръпна. Но в действителност какъв морал? Не съм сигурен дали този човек знае смисъла на тази дума ", разяснява Бербо държанието на Стефанов в изявление пред " Тема спорт ".
свързани новини9174на 30.09.2021
Той приказва и за проектите си, в случай че завоюва на идния Конгрес на 12 октомври.

" Ако за 16 години не си съумял да постигнеш най-малко някакви резултати и да изпълниш някакви цели, то ти би трябвало да дадещ път на нещо ново. И дано да не забравяме, че главният проблем на БФС е, че актуалното управление няма тактика, тъй че няма и действителна визия какво са постигнали и какво не, и какво желаят да реализират. Именно по тази причина ние ще въведем предел от най-много 3 мандата - 12 години, в които могат да ръководят даден Изпълком и президент.

На първо място, като спечелим, ще ни е нужна най-малко една година да въведен нужните административни промени в самата федерация. Нито страната, нито УЕФА ще чуят за нас, тъй като би трябвало да се вкара ред първо от вътрешната страна. Най-сериозните проблеми, съгласно нас (описани и в нашата програма) и на нашия уебсайт, са детско-юношеския футбол, Професионалната лига, която не функионира, и неналичието на средства или каквато и да е помощ за аматьорските клубове.

Не може да си визиите, че на срещите, които организирахме, в цялата страна, а не изборно, клубовете са тотално обезверени. Нямат никакъв тласък да се развиват. Споделят, че от години никой не ги е питал какви са им проблемите и от какво имат потребност. " ма места в България, които ни споделиха, че те в никакъв случай не са виждали онлайн човек от управлението на БФС. Аз съм взел моето с помощта на целия ми труд през годините. За мен остава само да оказа помощ на тези обезверени клубове. Ползата ще бъде, че ще се работи изцяло транспарантно и без безусловно никаква корупция ", съобщи някогашният футболист на Манчестър Юнайтед.

А на въпроса " Истина ли е това, което твърди Борислав Михайлов, че в българския футбол има прекомерно малко пари, с цел да има корупция? ", Бербатов отговори по този начин:

" За страдание, Борислав Михайлов доста съществено си опонира. В изявление преди няколко дни загатна, че бюджетът на БФС за 4 години е 80 милиона лв.. После загатна, че в българския футбол няма доста пари и по тази причина няма корупция. Истината е, че към този момент нашата страна и в частност българския футбол има задоволително пари. Просто би трябвало стойностна система за харченето им и страната да е уверена, че до нея в лицето на БФС вижда благонадежден сътрудник, а това не се случва ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР