Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов обяви, че от

...
Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов обяви, че от
Коментари Харесай

Бербатов: БФС изопачава писмо от УЕФА

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов разгласи, че от футболния съюз са създали опит да манипулират футболните клубове преди конгреса на 12 октомври, като са превели изборно писмо от шефа на УЕФА Александър Чеферин до Борислав Михайлов.

Вчера от БФС се похвалиха с въпросното писмо, като един тип поддръжка от страна на европейската футболна асоциация. Публикувано бе клише на част от писмото и следният превод:

" Скъпи господин Президент, скъпи Боби

За мен беше същинско наслаждение да Ви видя още веднъж, въпреки и единствено онлайн, в скорошната среща на УЕФА за президенти и изпълнителни шефове.

Както знаете като дълготраен член на Изпълнителния комитет, за УЕФА е извънредно значимо европейският футбол да работи дружно, а 55-те асоциации да приказват в един глас, когато става въпрос за грижите за футбола на нашия континент.

Сигурен съм, че въз основа на богатия Ви опит, ще се справите с провокациите пред вас и разрешаването им в полза на българския футбол при цялостно ценене на полезностите и наредбите на УЕФА.

УЕФА е построена върху мощен и явен набор от устави. Въпреки че е значима и водеща асоциация - основана от националните федерации за националните федерации - тези устави акцентират и приканват за самостоятелност и демократични дейности за всеки наш член. От значително значение е подхванатите за напред стъпки да работят за високите стандартите на футбола в България и при съблюдаване на правилата на положително ръководство и всички използвани национални закони.

Искам да подчертая, че една от основните полезности на УЕФА е отбраната на независимостта на националните асоциации в цяла Европа, по тази причина и сме на Ваше разположение за всякаква спомагателна помощ или насоки, които могат да ви бъдат нужни.

Искрено Ваш,

Александър Чеферин "

Днес Бербатов и екипа му реагираха остро. Дори се загатва, че писмото е пуснато от БФС съзнателно часове, откакто кандидатурата на Димитър Бербатов бе издигната от няколко клуба, измежду които елитните " ЦСКА-София ", " Пирин " и " Берое ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР