Кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Димитър Бербатов

...
Кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Димитър Бербатов
Коментари Харесай

Бербатов: Три години се борим и няма правила, но краят се вижда

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Димитър Бербатов и членът на екипа му Стилиян Петров гостуваха в предаването " 120 минути " по bTV, с цел да разясняват идния избирателен конгрес на футболната централа. Те обявиха, че към този момент 3 години няма правила, само че показаха вяра, че въпреки всичко идващият конгрес, плануван за 15 март, ще бъде транспарантен и ще премине без измами, написа Българска телеграфна агенция.

" Ние идваме от спорт, който е обвързван с труд, упоритост, твърдоглавие, дебелоглав, темперамент - всички качества, нужни с цел да успееш в живота. Дори и да има моменти, в които виждаш, че се удряш в стена, ти си казваш " Трябва да я пробия или да скоча над нея " и продължаваш напред, с цел да стигнеш там, за където си тръгнал. Мисля, че дисциплината и качествата, които сме развили около спорта ни оказват помощ, с цел да можем да извървим този 3-годишен път. Къде по-лесно, къде по-трудно, само че крачим напред. ", съобщи Бербатов пред малкия екран.

" Вече 3 години виждаме, че няма правила в тази битка. Прескачат се или не се съблюдават. Ние от три години се борим с това. Винаги гледаме с позитивна настройка, че нещата ще се случат. Въпреки че не се съблюдават избрани правила, ние ще стигнем до края, който се вижда ", продължи голмайстор №1 в историята на нациолния отбор.

“Ако конгресът се организира по транспарантен метод, не мисля, че някой би имал очите да апелира. Подготвяме се за някакви номера, поради неща, които са се случвали преди, само че въпреки всичко имаме заричане на Михаил Касабов, че всичко ще е транспарантно и по разпоредбите и ние го призоваваме да ги спазим. Апелирам той или Изпълкомът, в случай че е групово решение, да разрешат да има публицисти за конгреса, с цел да се покаже, че всичко е обикновено ”, добави той.

“Ние към този момент имаме 3 години опит в тази борба. Надявам се и другите претенденти да обиколят страната, както ние го вършим към този момент трети път, с цел да покажем почитание на всички. Ако ти си претендент президент и не обиколиш страната, с цел да запознаеш хората със тактиката си, след това с какви очи ще искаш те да гласоподават за теб? ", попита Бербатов.

“Нас ни интересува какво ние вършим. Нашата акция постоянно е била положителна и споделяме на клубовете, че желаеме да градим и да гледаме напред. Достатъчно имаше обиди, ние сме се обединили да кажем на клубовете, че сме се борили всички дружно и да приключим битката, с цел да стартираме да градим ”, посочи някогашният стрелец на Манчестър Юнайтед.
 
" Сблъсквахме се с доста неща. Много неща, за които не бяхме готови. Аз не мисля, че някой може да е квалифициран за една такава борба. Не мисля, че и в друга федерация се е водила такава борба - 3 години, с разнообразни способи, с непрекъснато говорене не за футбол, а напълно за съдилища, конгреси, политика. Хората си вършат изводи, без да вникнат в това, което желаеме да създадем ", сподели Стилиян Петров.

" Нещата, които излязоха в последните няколко месеца - че не сме дружно, че сме разграничени. Това е една огромна неистина. Димитър ме познава доста добре и знае моята преданост. Знаехме, че тази борба ще бъде дълга, той знае моята позиция. Аз ще го поддържам до края, без значение какъв е резултатът. Вече трети път обикаляме страната, демонстрираме почитание към футболната общност. Това е неизбежна част българския футбол да върви напред ", добави Стенли.

" Когато няма какво да криеш, не виждам какъв е казусът да има лъчение на конгреса. Тогава може да се види по какъв начин протича един конгрес. Общността може също желае да види по какъв начин се случват нещата, по какъв начин се води един конгрес, какво се прави. Футболът е феномен. Когато не криеш нищо, за какво да не пуснеш медиите? ”, приключи някогашният капитан на България.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР