Кандидатът за премиер Пламен Николов представи пред журналисти в Народното

...
Кандидатът за премиер Пламен Николов представи пред журналисти в Народното
Коментари Харесай

Има такъв народ официално обяви кабинета си |

Кандидатът за министър председател Пламен Николов показа пред публицисти в Народното събрание имената на министрите в проектокабинета на " ИТН ".

Георги Георгиев - Министерство на районното развиване и благоустройството

Теодора Пенева -  Министерство на труда, обществената и демографската политика

Петър Илиев - Министерство на вътрешните работи

Ради Найденов - Министерство на външните работи

Теодора Ганчовска - Министерство на защитата

Пламен Данаилов - Министерство на финансите

Александър Николов - Министерство на енергетиката

Силви Кирилов - Министерство на здравеопазването

Велислава Петрова - Министерство на образованието и науката

Момчил Иванов - Министерство на правораздаването

Георги Султанов - Министерство на културата

Силвия Бакърджиева - Министерство на околната среда и водите

Гроздан Караджов - Министерство на превоза

Десислава Димитрова - Министерство на стопанската система

Ивайло Кожухаров - Министерство на туризма

Радостин Василев - Министерство на младежта и спорта.

Пламен Абровски -  Министерство на земеделието

Антония Валентинова - Министър без портфейл по ромските въпроси

Вицепремиерите в кабинета ще бъдат обявени по-късно, посочи Пламен Николов.

Разпределението на министерските постове по време на днешната среща с " ИТН " в Народното събрание.

Част от имената в този лист участваха и в първия проектокабинет на Има Такъв Народ. Сред тях няма персони от служебния кабинет. Прави усещане, че Петър Илиев, който по неофициална информация бе гласен за министър председател, в този момент е с нов сектор - Министерство на вътрешните работи. Сменен е и ресорът на имунолога Велислава Петрова - обучение вместо опазване на здравето.

Кои са новите имена?

Пламен Данаилов (финанси) е приключил финанси и счетоводство и надзор в УНСС. Има над 20 година опит на висши управнически длъжности в огромни интернационалните компании. Управител е на консултантска компания в областта на финансовите услуги, сочи справката за него в уеб страницата на Има Такъв Народ.

Кариерата на Теодора Ганчовска е обвързвана с Министерството на защитата. Започва в Генералния щаб на Българската войска. Последователно минава през всички равнища, стигайки до шеф на отдел " НАТО и Европейски Съюз " в Министерството на защитата. На 50 година

Доц. Силви Кирилов, уролог, е добре прочут в областта на опазването на здравето. Преподавател в МУ-София, оглавявал е няколко огромни лечебни заведения, измежду които Александровска, бил е началник на Агенцията по трансплантации.

Гроздан Караджов, препоръчан за министър на превоза, е специалист по телекомуникации, някогашен народен представител от Реформаторския блок в 43-тото Народно заседание. Завършил в право в СУ, компетентност „ Право “ в СУ „ Св. Климент Охридски “. Специализирал е бизнес мениджмънт в телекомуникации в Токио, Япония.

Момчил Иванов (правосъдие) е юрист от Велико Търново, регионален координатор на партията там. Преподавател е във ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “. Бил е шеф на общинското дружество " Спортни парцели “.

Теодора Пенева (номинация за обществен министър) е специалист по енергийна беднотия и обществена политика. Работи като основен помощник в Българска академия на науките - секция „ Публични политики и обществени промени “ и „ Международна стопанска система “. Заместник-директор на Социологическа организация Китай (All China Marketing Research).

Александър Николов – номиниран за министър на енергетиката - е заместител на служебния енергиен министър Андрей Живков. При назначението му бе посочено, че има дълъг мениджърски опит в областта на телекомуникациите, финансите, вложенията и финансовите пазари. Бил е изпълнителен шеф на фонд за рисков капитал, управлявал е стратегически планове, разрастващи новаторски финансови технологии. Магистър по финанси от УНСС.

За министър на културата е номиниран оперният артист Георги Султанов.

Георги Георгиев (предложен за МРРБ) е строителен инженер и лекар по " Организация и ръководство на производството (строителство) ". Работил е в държавната администрация и в частния бранш, преподавал е 8 години в университети.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР