Кандидатът за премиер на ГЕРБ проф. Николай Габровски обяви начало

...
Кандидатът за премиер на ГЕРБ проф. Николай Габровски обяви начало
Коментари Харесай

ГРЪМ! Кандидатът за премиер на ГЕРБ протегна ръце: Вратите ще бъдат отворени към всички

Кандидатът за министър председател на ГЕРБ проф. Николай Габровски разгласи начало на „ напълно различен метод “ за диалози за сформиране на държавно управление. В първото си изявление след приемане на мандата от президента Радев през днешния ден той зададе посока за кабинет от специалисти, които са отдалечени от партийните структури, само че не назова имена.

Винаги до момента съм отказвал да вляза в политиката, само че България сега е на кръстопът на прекалено много рецесии, всички подчинени на политическата рецесия. Това нещо би трябвало да спре, съобщи проф. Николай Габровски откакто одобри първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление от президента Румен Радев.

„ Надявам се, че изборът за мен като персона, която е консенсусна, професионална, еднообразно отдалечена от всички партии, да даде един нов звук. Видяхме, че политическите пристрастености не водят до нищо. Ще разчитаме на професионализъм, на хора, които са еднообразно отдалечени от партиите. Все още няма определени хора за кабинета. Ще приказваме с всички “, посочи той.

„ Надяваме се да се премине от една неефективна борба, към допирни точки. Вратите ще бъдат отворени към всички, ще се търси консенсус. Започваме диалозите от през днешния ден. “, разгласи той.

„ Ако България влезе в едни нови избори през март, а по-късно и през юни, ще загуби прекалено много. Надявам се, че всички до момента са оценявали, че съм консенсусен и диалогичен. Свикнал съм да работя в тежки екипи, въпреки всичко такава ми е работата “, уточни той и добави:

„ Ще се опитаме този възел, който имаме в българската политика, не да го разсичаме, а да го разплетем “, приключи той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР