Кандидатът за общински съветник на София от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев

...
Кандидатът за общински съветник на София от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев
Коментари Харесай

Георги Георгиев: В програмата ни е заложено 100 км годишно нови тротоари в София

Кандидатът за общински консултант на София от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев зави, че главният приоритет в програмата на ГЕРБ-СДС са стандартите в строителството.

„ Неслучайно през този мандат успяхме да приемем най-мащабния проект за създаване на тротоари в София с обезпечено финансиране, това е включено и в програмата ни  - 100 км годишно нови тротоари. 100 км годишно обезпечено финансиране в тази стратегия, с цел да няма ремонт на ремонта “, сподели той пред.

Георгиев съобщи и че са приели градски стандарти към наредбата за градска среда.

„ Какви типове да са плочките, какви типове да бъдат настилките, по какъв начин да се извършват, като включихме и в допълнение назначихме на щат хора, които да управляват на терен осъществяването “, добави той.

На въпрос за какво би трябвало в този момент да въвеждате стандарти и нямало ли е такива досега претендентът за общински консултант на ГЕРБ-СДС отговори по този начин:

„ На първо място такива стандарти за градска среда не е имало, вкарват се поетапно. Те са естетически стандарти и стандарти за качество, защото явно, когато работим, виждаме какви са проблемите. Ние отговаряме на новите провокации с нови решения и това важи за ръководството на всеки един град без значение кой е отпред. Когато преди десетилетия имаше рецесия с боклука, казусът е бил рецесията с боклука, а не стандартите за плочки. “

А на въпрос за какво стандарта в строителството при 20 години ръководство на ГЕРБ към момента е в бъдеще време Георгиев сподели:

„ Тя е най-вече поради ремонта на ремонта тъй че това е нашият отговор на проблемите, които виждаме всеки ден на терен. А наред с хубавите неща имаше и проблематични поправки. Вижте годишно в София се правят над 500 ремонта, само че се дават единствено негативни образци “, сподели още Георгиев.

Той съобщи, че различен приоритет са проблемите с трафика и построяването на 37 здания за детски градини.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР