Кандидатът за кмет на София Мая Манолова заяви, че не

...
Кандидатът за кмет на София Мая Манолова заяви, че не
Коментари Харесай

Манолова не се страхува от компромати, а от овчедушие

Кандидатът за кмет на София Мая Манолова съобщи, че не се опасява от компромати, а от безмълвие и "овчедушие ".

Тя уточни четири съществени акцента в програмата си за ръководство на столицата. Представите й са за ярък и честен град с честно ръководство. Това значи цялостна гласност и бистрота за метода, по който се ръководи градът, с цялостна информация за жителите за това по какъв начин се взимат решенията. Общината да бъде напълно електронна, с едно гише, което всеки може да "носи в джоба си " и опция за всеки жител във всеки един миг да ревизира къде се намира неговата кореспонденция. Търговете също да бъдат електронни, както и да има онлайн лъчение на процедурите по публични поръчки, с цялостна бистрота за заданията и претендентите. "Това не са пари на столичния кмет или общинския съвет, а пари на данъкоплатците и би трябвало да има цялостна бистрота за метода, по който се харчат. Още – наложително присъединяване на жителите в ръководството и електронни референдуми – всеки противоречив проблем да се взема решение от жителите, които ще са налични за всеки “, уточни Манолова пред БНР.

Бившият омбудсман си показва София още чиста и зелена. По думите й това значи зелено мислене, чист въздух, задоволително зелени площи, без презастрояване, достъп на всеки столичанин до Витоша. Общината ще си върне Витоша на жителите с лифтове, които да са налични и като цена и като метод за достъп, даде обещание Манолова. Също по този начин означи, че столицата е една от доста дребното общини, може би единствената в България, която не е осигурила достъп на жителите до съвещанията на общинския съвет и с това нарушава закона.

Друг приоритет на претендента за кмет е градът да е съвременно плануван и организиран. Тя даде поръчка, че ще обърне взор към кварталите и ще застане против багерите в междублоковите пространства. Четвъртият й приоритет е "София с грижа за жителите ", което включва обществена политика, обучение, детски градини.

Манолова е на мнение, че обикновено и почтено по отношение на останалите претенденти е Йорданка Фандъкова да не води акцията от кметския си кабинет, а да е наедно с останалите. Тя се обърна към нея с въпроса за какво за най-скъпата услуга – чистотата на София, се организира социална поръчка една година преди да са изтекли договорите на сметопочистващите компании. А в летните месеци на мрачно се разгласи социална поръчка на стойност 500 млн. лв., която преждевременно ще бъде приключена.

"Проблемите нямат цвят и съм потвърдила, че мога да работя с всички жители и политически централи ", заявява още някогашният публичен бранител. Тя добави, че ще се бори против всеки интерес, който е друг от този на столичани. "Ще разгадавам на поддръжката на всички, които желаят да се промени моделът на ръководство на София. В момента ръководството е подмолно и решенията се взимат от един бизнес другарски кръг, който стои зад кадър ", акцентира Манолова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР