Кандидатът за кмет на Сандански Стоян Стоев ангажира председателят на

...
Кандидатът за кмет на Сандански Стоян Стоев ангажира председателят на
Коментари Харесай

Костадин Ангелов в Сандански: Свикваме заседание в парламента за МБАЛ „Югозападна болница“ 

Кандидатът за кмет на Сандански Стоян Стоев ангажира ръководителят на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание проф. доктор Костадин Ангелов с проблемите на МБАЛ „ Югозападна болница “. Те разговаряха с лекари и ръководители за нужните дейности в поддръжка на лечебното заведение.

Ръководството на лечебното заведение има един главен проблем – действието на една болница на два физически адреса. По тази причина Здравната каса има условие към тях като към две лечебни заведения. Ппроф. Ангелов се ангажира, че ще свика съвещание на ръководената от него парламентарна комисия, на което ще предложения управлението на МБАЛ „ Югозападна “, както и представители на Здравната каса и Медицинския одит, с цел да се откри решение.

„ Ако реализираме това ще има доста повече благоприятни условия за болничното заведение – да възнамерява и да оперира с бюджета си доста по-ефективно и най-важното: да усъвършенства и равнището на здравната грижа за хората “, акцентира Стоян Стоев. По думите му единствено с интензивност на локалната власт проблемите на Сандански ще бъдат във фокуса на националните политики, с цел да се намират и решенията. „ Всеки ден беседвам с хора и зная, че тематиката за опазването на здравето и болничното заведение е измежду най-наболелите. Трябва да променим доста неща и би трябвало Община Сандански да бъде доста по-активна страна в този развой “, акцентира Стоян Стоев. Според него е неприемливо локалната власт да е на първа линия, когато има мотив за позитивна фотография в болничното заведение, само че да се крие когато има проблеми в нея.

Благодарение на ГЕРБ с 22% са увеличени заплатите на чиновниците в Спешна помощ, само че това не е задоволително. Около тази тематика се оповестиха участниците в срещата. Общината би трябвало да обезпечи построяването на административна част в плануваната нова постройка на отделението за незабавна помощ, акцентира Стоян Стоев. Сериозен проблем има и с неналичието на означения на адресите в селата. „ Затова и желаеме да цифровизираме кадастъра и имаме проект по какъв начин да подпомогнем работата и на незабавните медици с по-добра адресна информация “, изясни Стоян Стоев.

Председателят на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание проф. доктор Костадин Ангелов бе в Сандански по покана на Стоян Стоев, с цел да се запознае с проблемите на хората и да види на място постройката на детския санаториум, който служебният кабинет и Община Сандански желаеха да продадат. Той получи и подписката против тези планове на хората и се ангажира, че ще спомага за прекъсване на продажбата.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР