Кандидатът за кмет на Продължаваме промяната-Демократична България“ /ПП-ДБ/ и Спаси

...
Кандидатът за кмет на Продължаваме промяната-Демократична България“ /ПП-ДБ/ и Спаси
Коментари Харесай

ГЕРБ губи София: Васил Терзиев отива на балотаж с убедителна преднина

Кандидатът за кмет на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ /ПП-ДБ/ и „ Спаси София “ Васил Терзиев печели безапелационна победа с 37% в столицата и ще отиде на балотаж най-вероятно с Ваня Григорова , подкрепена от Българска социалистическа партия, която печели 20,7% . В същото време претендентът на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян към този момент остава трети с с 18,9% и е по-всяка възможност отпада от конкуренцията за кметския пост.

Зад тримата се подреждат надлежно Деян Николов от „ Възраждане “ с 7.1%, Вили Лилков от КОД с 5.3%, Ивайло Вълчев от „ Имат подобен народ “ с и 2.9% и самостоятелният Радостин Василев  с 2.6%. 

С това ще се постави завършек на 18-годишното ръководство на ГЕРБ в София. ПП-ДБ печели изрично и значимата борба за Столичния общински съвет с към 40%, до момента в който резултатът на ГЕРБ-СДС е на половина. На трето място са Българска социалистическа партия с 12,7%. 

Битката за София се очакваше с извънреден интерес , защото съгласно доста политолози и социолози тя може да се окаже основна и за развиването на политическата конюнктура в страната.

Резултатите от екзитпола регистрират също по този начин, че изборната интензивност в столицата е 36.0% е е  много по-ниска от тази на последните локални избори преди четири години.

В Пловдив претендентът на ГЕРБ-СДС Костадин Димитров печели с 33,7% от гласовете, а втори е Ивайло Старибратов от ПП-ДБ с 22,2%.

Във Варна резултатите са извънредно близки, защото претендентът на ГЕРБ Иван Портних е получил 28,5% от гласовете, а Благомир Коцев от ПП-ДБ е близо зад него с 26,6%.

В Русе също има неясноти с трима претенденти. Пенчо Милков печели изборите с 33,7%, Иван Иванов от ГЕРБ – 17,3% и Рена Стефанова от ПП-ДБ – 14,7%.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР