Кандидатът за кмет на ПП-ДБ и “Спаси София за столицата

...
Кандидатът за кмет на ПП-ДБ и “Спаси София за столицата
Коментари Харесай

Васил Терзиев е продал фирмата си “Телерик“ на фонда “Блекрок”, наричан “сенчесто правителство”

Кандидатът за кмет на ПП-ДБ и “Спаси София ” за столицата Васил Терзиев е продал компанията си „ Телерик “ на американската компания “Прогрес ”, чийто максимален акционер е капиталовият фонд “Блекрок ”. Това демонстрират данни в Yahoo Finance, съобщи Бюлетин.бг.

 

„ Блекрок “ е най-големият капиталов фонд в света с активи на стойност 9 милиарда $. Наричат го “сенчесто държавно управление ”, което управлява света, заради баснословната стойност на неговите активи и дейната му интервенция в ръководенето на корпоративната политика на фирмите.

Собственикът на фонда, Лари Финк, е прочут с това, че сътвори финансовия инструмент, който докара до финансовата рецесия от 2007.

 

След рецесията точно " Блекрок " получи от държавното управление задачата да борави със стотици милиарди, с цел да избави закъсалите банки и фондове.

 

След пандемията от коронавирус " Блекрок " още веднъж получи задача от държавното управление да употребява средства на данъкоплатците в Съединени американски щати, с цел да „ избавя “ компании – доста от които " Блекрок " към този момент има.

 

„ Блекрок “ е прочут и с друго: от години изисква от компаниите, които ръководи, да финансират начинания в поддръжка на ЛГБТ обществото.

Американската компания “Прогрес ”, несъмнено, през днешния ден участва измежду главните донори на София прайд 2023, събитието в поддръжка на ЛГБТ общността.

 

ПП-ДБ и “Спаси София ” също по този начин са известни със своята поддръжка към ЛГБТ обществото, а самият Терзиев към този момент най-вече страни от тематиката. Но съобщи, че София има потребност от прайд, а “Луковмарш ” би трябвало да бъде неразрешен.

 

Съветникът от Демократична България Иво Христов пък употребява като главен мотив срещу Вили Лилков, противника на Терзиев за кмет на София, че е “твърд анти-гей церемониал ”. Представителите на “Демократична България ” в Столичния общински съвет също приканиха “свободомислещите жители ” да се включат в София прайд, който съгласно тях би трябвало да бъде подкрепян от всеки цивилизован човек.

 

Според LinkedIn страницата на Терзиев, той е работил във компанията и откакто “Прогрес ” я купува – бил е основен шеф на нововъведенията от 2014 до 2017 година.

 

Терзиев през днешния ден взе участие в десетки компании като вложител и шеф.

Още една значима детайлност: през днешния ден Блекрок е измежду главните компании, които ще управляват 411-те милиарда $, нужни за възобновяване на Украйна след войната, огромна част от които Съединени американски щати, Европейският съюз и интернационалните финансови институции към този момент са дали обещание.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР