Кандидатът за кмет на Община Русе от ПП ГЕРБ Диана

...
Кандидатът за кмет на Община Русе от ПП ГЕРБ Диана
Коментари Харесай

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Русе Диана Иванова: Изкуството ще помогне за развитието на туризма в Русе

Кандидатът за кмет на Община Русе от Политическа партия ГЕРБ Диана Иванова се срещна с Дружеството на художниците в Русе. В клуба на художника на ул. „ Борисова “, тя описа на събралите се създатели, че детството й е минало в Операта. Израснала е покрай огромни имена – художници, актьори, сценографи, които са работили със сърцето си в името на изкуството. „ И тези хора са оставили отпечатък в целия ми живот. Това е отношение към живота, което аз се пробвам да предам на моите деца, на моите възпитаници “, сподели Диана Иванова.

По думите й, изкуството постоянно е било емблема за града и има вяра, че можем още веднъж да го създадем притегателна мощ. „ Туризмът и изкуството са взаимосвързани. Превръщайки Русе в атрактивна туристическа дестинация ще успеем да притеглим интерес към изложбените зали, към художниците и всички културни акценти от програмата на града ни. Представете си какъв брой красива ще е крайбрежната алея с подредени стативи и художници, които рисуват. Атмосферата към изкуството е друга! Градът ни постоянно е имал популярност на важен културен център и аз знам, че мога да върна това самочувствие на русенци “, съобщи Диана Иванова.

Кандидатът за кмет на Община Русе участва и на две изложения, които се откриха в Русе през миналите дни – едната част от интернационалния книжовен фестивал СТЕНАТА, който завършва през днешния ден, 15 октомври, и се организира в Дом Канети. Изложбата на Ирена Парашкевова и Румен Михайлов „ Отвъд стената, оттатък цвета “ бе открита в неделя. През миналата седмица завърши проведения в село Бръшлен, област Русе, Фестивал за модерно изкуство „ Процес-Пространство “ и Арт симпозиум „ Ломея “, които се сплотиха под мотото „ Сливане “, с цел да отбележат взаимно значими годишнини и за двата арт форума.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР