Кандидатът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) за председател на

...
Кандидатът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) за председател на
Коментари Харесай

Станишев поиска силна обща лява листа за евроизборите

Кандидатът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) за ръководител на Европейска комисия Никола Шмит изрази поддръжка за пълноправното участие на България в Шенген на брифинг за публицисти. Днес на конгрес на ПЕС в Рим ще бъде гласувана неговата кандидатура. 

Време е България да влезе напълно в Шенген. Винаги съм подкрепял България и Румъния, сподели Шмит.

Той уточни, че още до момента в който Сергей Станишев е бил министър председател е обсъждано приемането на България в Европейски Съюз. България е доста деен и значим член на този съюз, сподели Шмит и посочи, че страната ни е значима за европейската сигурност. Трябва да бъде подкрепяна и признавана, сподели още Никола Шмит. 

Трябва ни Европа демократична, обществена, тъй че да дава вероятност на всеки един човек. Това сподели от своя страна евродепутатът и някогашен водач на ПЕС Сергей Станишев пред публицисти в Рим.

По думите му всичко, което се случва, изисква мощна обществена политика, с цел да се усещат жителите сигурни. 

Сега е значимо да защитим обществения темперамент на Европа, тъй като за десните приоритет са финансовите принадлежности, а крайнодесните са евроскептици, разяснява Станишев. 



Той означи, че живеем в извънредно несигурно време от финансовата рецесия от 2008, 2009 година през коронавирус и стагнирането на икономическия живот, както и споровете в Украйна и Близкия изток. 

Станишев изрази своята поддръжка за кандидатурата на претендента на ПЕС за ръководител на Европейска комисия – Никола Шмит. 

Попитан по какъв начин може да се засилва левият избор на идните европейски избори, Станишев уточни, че трябват старания за обединяване, обща листа, която е авторитетна и може да разсъни проевропейска сила. 

Относно приемането на страната ни в Шенген по въздух и море Станишев съобщи, че постоянно е бил срещу частичните решения. Винаги съм казвал, че би трябвало да имаме по-твърд звук към тези, които нарушават европейските правила, в тази ситуация Австрия. Ние сме изпълнили всички европейски условия, сподели българският политик. По думите му това, което прави Австрия, основава евроскептицизъм в една от проевропейските страни като България.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР