Кандидатът на Демократическата партия за президент на САЩ Джо Байдън

...
Кандидатът на Демократическата партия за президент на САЩ Джо Байдън
Коментари Харесай

Тръмп изпадна в паника пред пандемията, САЩ платиха скъпо за това

Кандидатът на Демократическата партия за президент на Съединени американски щати Джо Байдън остро разкритикува метода на президента Доналд Тръмп към пандемията от ковид, оповестиха Ройтерс и ТАСС. На избирателен протест в щата Уисконсин Байдън съобщи, че Тръмп "се вцепенил ", когато бил изправен пред голямото предизвикателство, отправено от здравната рецесия.

"Той се вцепени. Не предприе нужните ограничения. Той се паникьоса, а Америка заплати най-високата цена измежду всички страни ", сподели Байдън пред служащите в цех за алуминий.

По думите на претендента на демократите за Белия дом, президентът на Съединени американски щати е желал да скрие от американците вероятните последици от пандемията, тъй като "се боял от суматоха на финансовите пазари ". "Това би понижило възможностите му за преизбиране ", установи Байдън.

По данни на университета "Джонс Хопкинс ", в Съединени американски щати са регистрирани над 6,83 милиона случая на ковид, а броят на умрелите наближава 200 хиляди. И по двата индикатора Съединени американски щати заемат първото място в света.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР