Кандидат-студенти се явяват днес на изпити по английски език и

...
Кандидат-студенти се явяват днес на изпити по английски език и
Коментари Харесай

Изпити по английски език и математика в Софийския университет

Кандидат-студенти се явяват през днешния ден на изпити по британски език и математика I в Софийския университет " Св. Климент Охридски ". В университета през днешния ден се организира и събеседване за компетентност Музикални медийни технологии и тонрежисура.

Изпитът по британски език стартира в 9 часа. Изпитът е писмен и ревизира езиковите познания и умения на претендентите. Той включва диктовка, тест (с 4 компонента) и малко съчинение. Времетраенето му е общо към 4 часа. Чистото време, належащо за осъществяване на изпита, е към 2 часа и 30 минути.

Диктовката има за цел да ревизира в каква степен претендентът възприема и схваща британската тирада и владее основите на правописа на езика. Текстът е научно-популярен (250–270 думи) из региона на литературознанието, странознанието, социологията, логиката на психиката, историята и други, и не съдържа профилирана терминология. С теста се ревизират знанията на претендентите по лексика и граматика и уменията им да схващат британски език при четене. С късото съчинение се ревизира способността на претендента да се показва документално на британски език. То е по заложена тематика (дава се опция за избор сред две тематики ), за която не е нужна теоретична подготовка.

Изпитът по математика I в Софийския университет " Св. Климент Охридски " стартира в 14 часа. Изпитът е писмен и от 2016 година форматът му съответствува изцяло с този на матурата по математика. Той включва 20 задания с избираем отговор от 4 възможности; 5 задания с отворен отговор и 3 задания с изцяло решение.

Кандидат-студентът излага решенията на дилемите в свитъка за решения, като би трябвало да се стреми да изложи решенията на дилемите цялостно, малко и ясно, употребявайки въведената в учебно заведение математическа символика. Необходимо е решението на всяка задача да съдържа къси обосновки и пояснения за означенията и въз основа на кои теореми, аксиоми или избрания са осъществени съответните доказателства, пресмятания, издигнатия и заключения.

При решаването на всички задания се употребяват познания от разнообразни тематики на програмата по математика за наложителна подготовка. Решаването на дилемите не допуска потреблението на помощни изчислителни средства.

При провеждането на изпита се позволява потреблението на писалки, пишещи синьо, черен молив, линийка, триъгълник, пергел и гума. Не се позволява използването на калкулатори, електронни бележници и портативни компютри.

Единственото позволено пособие по време на изпита е Справочник по математика за кандидат-студенти, публикуван от Факултета по математика и информатика на Софийския университет „ Св. Климент Охридски " не по-рано от 2007 година (с алена корица). Времето за осъществяване на изпита е 4 часа.

Конкурсният изпит за компетентност „ Музикални медийни технологии и тонрежисура " се организира под формата на събеседване, на което кандидат-студентите показват портфолио с медийни реализации в един от посочените разновидности и предоставени на общоприет звуконосител или персонален преносим компютър: аранжименти; звукозаписни проекти; рекламни клипове; ремикси и други. В момента на събеседването се дискутира методът на направа, концепцията и осъществяването.

Събеседването стартира в 14 часа. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР