Кандидат-президентът на Българския футболен съюз (БФС) Манол Иванов застана пред

...
Кандидат-президентът на Българския футболен съюз (БФС) Манол Иванов застана пред
Коментари Харесай

Манол Иванов: Цялото това недоверие в българския футбол е изключително жалко

Кандидат-президентът на Българския футболен съюз (БФС) Манол Иванов застана пред публицистите на излизането си от НФБ " Бояна ", където той и останалите кандидати за поста взеха присъединяване в специфичен инструктаж по отношение на провеждането на Конгреса на централата този петък (15 март).

Синът на именития футболист на Левски от предишното Александър Манолов показа, че е останал пределно отчаян от обстоятелството, че главните тематика на полемиките са били почтеност, измами и даже по какъв начин вероятно да седят делегатите по време на Конгреса. На фона на това Иванов беше безапелационен, че всички претенденти са апелирали за това изборите да бъдат извършени почтено.

" Това, което си направих като извод е, че се почувствах доста тъпо в цялата обстановка. Говорихме може към 40-50 минути, като в 90% от времето се говореше за почтеност, за измами, по какъв начин да бъдат урните - транспарантни, непрозрачни. Обсъждахме даже по какъв начин вероятно да седят делегатите. Виждате до каква степен сме стигнали - цялото това съмнение е извънредно тъпо ", стартира един от кандидатите за управителния пост в БФС.

" Всички претенденти желаеме да се организира един почтен Конгрес. Видях, че Борислав Попов ни отговаряше обикновено на нещата, които са съгласно Устава на БФС и закона. Когато обаче го попитахме за какво би трябвало да се гласоподава с кабинки, в които всеки може да снима с телефон вота си, а не може просто да се постави една бариера, ни беше казано, че занапред вероятно би трябвало да се поръчват такива неща. Нашето предложение е да се вижда очевидно по какъв начин самият пратеник гласоподава фактически с бюлетината, която му е дадена, че се разписва и не употребява никакви електронни устройства ", добави той.



Бившият изпълнителен шеф на Нефтохимик Бургас повдигна още въпроса за какво нощувките на делегатите от по-далечните краища на България се покриват за сметка на футболната ни централа.

" Казаха ни, че делегатите ще бъдат настанени в същия хотел, където ще се организира Конгреса. Аз попитах за какво футболният съюз поема тези нощувки и ми дадоха отговор, че такава била практиката през последните годините. За мен това не е демократично. Правете си сами изводите за какво се прави това. За мен най-нормалното е всеки един от делегатите да си откри самичък хотел в София и по-късно да бъде изпратена фактура на футболния съюз, с цел да бъде обезщетен неговият престой, в случай че толкоз желаят от БФС да бъдат толерантни към клубовете ", безапелационен е той.

Накрая кандидатът за президентското място в БФС попита какво ще се случи при положение, че не бъде гласувана оставката на предходния началник на централата Борислав Михайлов, намеквайки, че не би се изненадал от сходен процес.

" Ако оставката на господин Борислав Михайлов, която той си подаде, не бъде гласувана от делегатите, какво вършим? Отговорът бе покачване на плещи и една приятна усмивка от господин Попов. Тези неща не са добре. Неведнъж съм казвал, че България е страната на неограничените благоприятни условия. Мисля, че господин Михайлов ясно е дал своята позиция, само че от кое място да знаем какво може да се случи. Всичко е въпрос на морал, въпрос на достолепие, само че тези думи към този момент се изпразниха от смисъл в нашето общество ", приключи Манол Иванов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР