Кандидат от ДПС печели частично избори за кмет. Това съобщи

...
Кандидат от ДПС печели частично избори за кмет. Това съобщи
Коментари Харесай

Кой ще седне в кметския стол в Буковлък след кончината на ем...

Кандидат от Движение за права и свободи печели отчасти избори за кмет. Това заяви ръководителят на Общинската изборна комисия в Плевен Ярослав Димитров, написа Българска телеграфна агенция.

Георги Божинов, препоръчан от Политическа партия " Движение за права и свободи ", е събрал 68.08 на 100 от всички дали своят вот. Избирателната интензивност е 52.98 на 100. Изборният ден протече умерено - една тъжба постъпи в ОИК и тя бе отхвърлена като неоснователна, сподели Димитров.

Трима претенденти участваха в конкуренцията за кмет на кметството в село Буковлък, община Плевен - Георги Божинов, повдигнат от Движение за права и свободи, Тони Тодоров, претендент на Политическа партия " Социалдемократическа партия ", и Марио Фирков, повдигнат от Инициативен комитет.

Около 2800 гласоподаватели имаха право да дадат своя избор в три изборни секции.

До изключителния избор се стигна след кончината на дългогодишния кмет Росен Русанов, който умря тази пролет по време петия си мандат.

Няма определен кмет на вчерашните частични избори в най-голямото казанлъшко село - Копринка, заяви Ваня Иванова, секретар на Община Казанлък. Окончателните резултати дефинират 515 гласа за претендента на Движение за права и свободи Кенан Саид, 407 гласа за претендента на ГЕРБ Зина Трифонова, които ще бъдат на балотаж идната неделя. Извън конкуренцията остава претендентът на коалиция " Обединение социалдемократи ", Стойчо Василев, за който са дали своят вот 232 от имащите право на глас.

Изборният ден мина сполучливо. Общо 2226 са гласоподавателите, които имаха право да гласоподават напълно машинно в трите секции, ситуирани в локалното учебно заведение, напомни пред Българска телеграфна агенция Ваня Иванова.

До изключителния избор в Копринка се стигна след решение на Върховния административен съд, с което бяха прекъснати пълномощията на определения на предходните избори кмет, поради незакрита в упоменатите периоди комерсиална компания.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР