Кандидат-депутатът от ГЕРБ Делян Добрев представи в студиото на Лице

...
Кандидат-депутатът от ГЕРБ Делян Добрев представи в студиото на Лице
Коментари Харесай

Сметките на Делян Добрев: ГЕРБ са първи, правят кабинет с ДБ и ДПС, Промяната се срива до четвърто място

Кандидат-депутатът от ГЕРБ Делян Добрев показа в студиото на " Лице в лице " по Би Ти Ви лично социологическо изследване и въз основата на него проучва, че ГЕРБ ще са първи на изборите и ще създадат всичко допустимо да сформират необятно държавно управление. Според сметките на някогашния енергиен министър " Продължаваме Промяната ", която на предходните парламентарни избори беше преди всичко, в този момент ще се срине на четвърта позиция.

Ето по какъв начин подреди Добрев политическите сили и възможните им народни представители в Народното събрание след вота на 2 октомври:

Първа политическа мощ ще е ГЕРБ със 75-80 депутати.

На второ място след нея се нарежда  " Възраждане " с 45-50 депутати.

Третото място ще бъде заето от ДПС, които ще съумеят да вкарат към 40 депутати.

" Продължаваме Промяната " се срутва изрично до четвърта позиция с под 30 народни представители, уверен е Делян Добрев.  Той съобщи, че ПП  ще изгубят в София. 

Българска социалистическа партия ще е пета с 25-30 парламентаристи.

Демократична България - с към 25 депутати.

Делян Добрев увери, че ГЕРБ като първа политическа мощ ще направи всичко допустимо да сформира кабинет - не тяснопартиен, а на съдружен принцип, формиран от партиите, изповядващи евроатлантическите полезности, в които той включи Демократична България и Движение за права и свободи.

„ С тях и с Демократична България (ДБ) ще беседваме. Надеждата ни е в Демократична България, тъй като с тях имаме припокриване на целите. Политическа партия изрично са лява партия, само че са евроатлантици “, уточни той.

" Ще беседваме с всички, ще създадем всички вероятни взаимни отстъпки, с цел да има държавно управление. Най-добре е да се образува устойчиво евроатлантическо държавно управление с небосвод от най-малко една година. Няма да излъчим 121 депутата – това е ясно на всички. ГЕРБ ще има 85-90 депутата, Политическа партия ще имат под 30 “, предвижда Добрев.

„ Смятаме, че можем да се оправим с рецесията по-добре от всяка друга партия. Кризата към този момент е тук, тя се усеща по джоба на хората. Единствената причина да не сме още в криза се дължи на обстоятелството, че данните се афишират по-късно. За последните три месеца на Политическа партия имаме 3% спад на потреблението на електрическа енергия, имаме спад на потреблението на газ с 1/3 “, изясни той.

„ В момента на нашата стопанска система ѝ е паднало кръвното и се намира в трагична обстановка ", изрази се нагледно някогашният министър на стопанската система, енергетиката и туризма в кабинета на Бойко Борисов.

„ Ние сме се справяли с рецесиите и преди. Икономиката ни се нуждае от нещо тонизиращо, като кафе или кола. Един тип кафе са европейските фондове. Ще ускорим този развой, както и преди. Ние още не сме почнали асимилиране на европейските фондове, които ни се поставят. Това се дължи на обстоятелството, че няма е устойчиво държавно управление, което да оформи документите и да даде опция на компаниите да усвояват средства. Ако Планът за възобновяване и резистентност беше предаден в точния момент нямаше на нашата стопанска система да ѝ падне кръвното “, акцентира кандидат-депутатът от ГЕРБ.

В началото на диалога Делян Добрев, който е лидер на листата на ГЕРБ-СДС в Хасково, съобщи: " Аз поканвам Кирил Петков на спор от месец и нещо и все не идва. Бих се радвал да влезе в студиото в този момент и да приказваме. Вчера бях в Хасково, само че в случай че бях на дебата по Би Ти Ви щях да остана ". 

Скандал избухна нощес на предизборния спор по Би Ти Ви. Представителите на ГЕРБ Деница Сачева и Томислав Дончев напуснаха, откакто стана ясно, че някогашният министър председател Кирил Петков ще взе участие на мястото на Венко Сабрутев.

В отговор на хода на Петков и от ГЕРБ сервираха изненада – включи се и зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, който „ минавал наоколо “. Поканени в решаващия спор бяха Деница Сачева от коалиция ГЕРБ-СДС, Венко Сабрутев от „ Продължаваме Промяната “, Христо Проданов от „ Българска социалистическа партия за България “, Деян Николов от „ Възраждане “, Мартин Димитров от „ Демократична България “ и Любомир Каримански от „ ИТН “.
ТЕМА преди 2 часа (обновена) 2847 преди 4 часа 1515 преди 4 часа 5848
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР