Канализационната система на жилищна сграда се състои от сложна система

...
Канализационната система на жилищна сграда се състои от сложна система
Коментари Харесай

Смяна на канализационни щрангове – особености

Канализационната система на жилищна постройка се състои от комплицирана система от тръби, през които отпадъчните води от жилището се изхвърлят на предопределените места. Водопроводчиците нормално назовават ​​тази обща структура щранг. Но това е малко неправилно название. Всъщност “щрангът ”, както го пояснява ВиК (като наука), е нещо друго. Определя се като отвесен щранг, който минава от сутерена до последния етаж.

Това е общо определение, защото тръбите могат да бъдат направени от разнообразни материали, да имат разнообразни диаметри и да извършват разнообразни функционалности. Например, водопроводът е отвесна тръба, през която тече вода от основния тръбопровод до входа на жилището. Разделен е на две обособени. За топла и студена вода. Използваният материал е специфична пластмаса или стомана.

Говорейки за канализационен щранг в жилищна постройка, се схваща, че той се състои от щрангове на няколко етажа. Последните могат да обслужват както една стая, по този начин и две, в случай че са разграничени от обща стена.

Какво би трябвало да знаем, в случай че ни следва промяна на хоризонтални щрангове, да вземем за пример?

Няколко щранга са ситуирани поредно, образувайки общ хигиеничен щранг. Последният би трябвало да приключва с дренажна тръба.

Старите здания употребяват напълно от чугунени детайли. Този метал преди време отговаряше на всички условия, диктувани от дренажната система. Но през днешния ден чугунът на всички места е сменен от пластмаса. Компонентите, направени от модерни материали, в доста връзки превъзхождат старите.

Нека да разберем по какъв начин можете сами да промените канализационния щранг в многоетажна постройка, без значение дали става дума за промяна на хоризонтални щрангове или на отвесни.

Първо би трябвало да премахнете старите щрангове. Преди да се направи това, водоснабдяването на цялата къща се изключва. Всички поданици би трябвало да са известени, че няма да им бъде разрешено да употребяват канализацията.

 

Алгоритъмът на дейностите е следният:

В тръбата се прави прорез на разстояние 10 см от тавана. Има и един на разстояние един метър от тройника.

Длетата се вкарват във вдлъбнатините едно по едно, като се стартира от най-горния. Ударя се с чук по вдлъбнатините разцепват чугунената тръба. Изрязаният сектор се отстранява.

При промяна на хоризонтални щрангове /или отвесни такива/ единствено на един етаж, горният прорез се затваря с полиетилен. За отбрана против рухване на канализацията.

След това тройникът и другите фитинги се разхлабват. Тези детайли се почукват деликатно с чук и гвоздеят се разклаща.

Ако предходната апаратура е употребила сфагново въже като уплътнител, отстранява се с отвертка и клещи.

След това гнездото се хваща с газов ключ и се издърпва посредством завъртане от една страна на друга.

Извършва интервенция за премахване на част от тръбата от подовата плоча. Ако не са инсталирани специфични съединители, ще би трябвало да употребявате перфоратор, с цел да освободите дюзата.

Важно е да не повредите щранга за водоснабдяване, защото той се намира в непосредствена непосредственост до водосточния водопровод. Този развой се повтаря поредно на всеки етаж и приключва в сутерена, където се отстраняват всички детайли на канализацията, преди да влезе в дворната мрежа. За да инсталирате нов щранг, продължете в противоположната посока.

Разбира се, най-хубавият вид при промяна на щрангове, е да се доверите на експертите!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР