Канал 3Премиерът Бойко Борисов обсъди актуални въпроси от сектор енергетика

...
Канал 3Премиерът Бойко Борисов обсъди актуални въпроси от сектор енергетика
Коментари Харесай

Борисов с още една късна среща - нищи енергетиката със синдикати и работодатели

Канал 3

Премиерът Бойко Борисов разиска настоящи въпроси от бранш енергетика с представители на работодателските и синдикални организации на среща в Министерския съвет, оповестяват от пресслужбата на държавното управление.

В диалозите участваха заместител министър-председателят Томислав Дончев, енергийният министър Теменужка Петкова, ръководителят на Комисията по енергетика в Народното събрание Делян Добрев, ръководителите на КНСБ и КТ „ Подкрепа “ Пламен Димитров и Димитър Манолов, ръководителите на КРИБ и на АИКБ Кирил Домусчиев и Васил Велев, както и представители на БСК, БТПП и БФИЕК.

Председателите на синдикалните организации сложиха въпроса за опазване потенциала на енергийния комплекс „ Марица изток “ и акцентираха аргументите за подхванатите от тях протестни дейности. Министър Петкова срещна участниците в срещата с подхванатите от страна на държавното управление в тази връзка ограничения. Тя акцентира, че мините и топлоелектрическите централи от маришкия басейн са от стратегическо значение за действието на енергийната система на България и района. Обсъдена бе и позицията на страната ни за идната конференция в Катовице, Полша, обвързвана с климатичните промени. Приетата от Министерския съвет позиция на Република България не поддържа по-амбициозни цели, свързани с въглеродните излъчвания.

Според представителите на работодателските организации следва да се продължи предприемането на ограничения за довеждане докрай процеса по либерализация на българския енергиен бранш. Участниците в срещата се сплотиха към това, че продажбата на електрическа енергия по пазарни цени ще подсигурява непоклатимост в бранша в дълготраен проект.

Предстои осъществяване на последваща среща по въпросите от енергийния бранш, допълват от Министерския съвет.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР