Канал 3Много е вероятно да дойда в България, само Борисов

...
Канал 3Много е вероятно да дойда в България, само Борисов
Коментари Харесай

Тръмп към Борисов: Вие сте за пример на Германия, визите може да отпаднат

Канал 3

" Много е евентуално да дойда в България, единствено Борисов да ме предложения ", съобщи още президентът на Съединени американски щати

В Белия дом стартира срещата сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и българския министър председател Бойко Борисов. Вие сте образец за Германия. С тези думи си обърна президентът на Тръмп към Борисов.

Думите му, произнесени в Овалния кабинет бяха във връзка това, че българските разноски за защита нарастват до 3,1 на 100 поради покупката на осем американски изтребителя F-16.



" България купува страхотни американски оръжия, най-хубавите в света ", сподели Тръмп.

От началото на мандата си през 2017 година Тръмп пробва да накара останалите страни в НАТО да вдигнат разноските си за защита до 2 % от Брутният вътрешен продукт. Германия е един от главните съперници на тази политика на Тръмп.

" Много е евентуално да дойда в България, единствено Борисов да ме предложения ", съобщи още Тръмп. За американския президент е допустимо и да се приказва за отпадане на визите за българи за Съединени американски щати.

" Може и да паднат визите, сигурно ще го обсъдим ", съобщи Тръмп пред публицистите в Овалния кабинет. " Имаме ужасно другарство с България, доста българи живеят в Съединени американски щати ", сподели още Тръмп.

Президентът на Съединени американски щати посрещна публично българският министър председател Борисов на входа на Белия дом. Борисов трябваше да изчака 15-тшна минути, само че макар че не бе планувано Тръмп предложения медиите на началото на срещата на четири очи в Овалния кабинет.

Преди да се срещне с американския президент Борисов сервира венец в Мемориала на незнайния боец в Националния гробищен парк „ Арлингтън “, щата Вирджиния. Там българският министър председател беше посрещнат с 21 топовни салюта. Премиерът взе участие и в кръгла маса по покана на Търговската камара на Съединени американски щати и Американската комерсиална камара в България. 

Търговската камара на Съединени американски щати е най-влиятелната бизнес организация в страната, в която членуват повече от 3 милиона компании.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
реклама
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР