Канадското правителство не обмисля изпращането на военни, които да разпръснат

...
Канадското правителство не обмисля изпращането на военни, които да разпръснат
Коментари Харесай

Армията няма да излиза срещу конвоя в Отава, каза Трюдо

Канадското държавно управление не обмисля изпращането на военни, които да разпилян протестиращите в столицата Отава. Това стана ясно от думите на премиера Джъстин Трюдо.

По-рано шефът на градската полиция не изключи опцията за военна интервенция против демонстрацията.

Миналия уикенд хиляди дойдоха в града, с цел да стачкуват против наложителната Коронавирус имунизация, блокирайки центъра на Отава. В основата на недоволството бяха водачите на тирове, които дойдоха с по този начин наречения „Конвой на свободата“ от разнообразни елементи на страната в символ на митинг против Коронавирус ограниченията, които ги задължават да са имунизирани, с цел да могат да пресичат границата със Съединени американски щати.

Полицейският началник Питър Слоли предизвести, че тази събота и неделя митингът може да се разрасне.

Въпреки че доста стачкуващи си отпътуваха през седмицата, към 250 остават на място. Слоли ги дефинира като изпълнени с решителност и с висока податливост към принуждение човеци.

В четвъртък Джъстин Трюдо съобщи, че държавното управление му не е получавало публично искане за военна помощ против това ядро протестиращи, които лагеруват в региона на Народното събрание.

„ Човек би трябвало да е доста, доста деликатен преди да разполага военни в обстановки, свързани с канадци “, сподели Трюдо, който отхвърли да се срещне с водачите и ги прикани още веднъж да си вървят.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР