Канадският министър-председател изпадна в конфузна ситуация заради една снимка. Наложи

...
Канадският министър-председател изпадна в конфузна ситуация заради една снимка. Наложи
Коментари Харесай

Премиерът на Канада замесен в скандал с расистка снимка

Канадският министър-председател изпадна в конфузна обстановка поради една фотография. Наложи се Джъстин Трюдо да дава пояснения и да се извини, откакто сп. " Тайм " разгласява кадър от формалната учебна церемония за завършването на випуска на Трюдо през 2001 година На него лицето и ръцете на бъдещия министър председател са боядисани в кафяво, а той е облечен като Аладин.

Снимката бе изтълкувана като расистка и принуди Трюдо за я разяснява с думите, че " съжалява надълбоко " за дейностите си и че " трябваше да знам по-добре ".

Снимката е от годишник на елитната академия West Point Grey във Ванкувър.

Появява се в навечерието на избори. Трюдо, който е наследник на някогашния канадски министър-председател Пиер Елиът Трюдо, ще се бори за преизбиране на 21 октомври, а социолозите предвиждат, че борбата ще е сложна.

След обявата на сп. " Тайм " Трюдо се изправи пред публицистите, с цел да изясни какво стои зад фотографията. Облякъл се в костюм като Аладин, тъй като галата била тематично обвързвана с " Арабски нощи ". " Поемам отговорност за моето решение да направя това. Не трябваше да го върша ", споделя той. " Трябваше да знам по-добре. Беше нещо, което се съм възприемал като расистко по това време, само че в този момент съзнавам, че е било и надълбоко скърбя ".

Националният съвет на канадските мюсюлмани реагира сериозно на обстановката. Изпълнителният му шеф Мустафа Фарук съобщи, че да види министър-председателя по този начин е " надълбоко натъжаващо ", " неоправдателно " и ни " връща към расизма и ориенталската митология ", което дефинира като " недопустимо ". От съвета приканиха Трюдо да се извини " неотложно ", а откакто той го направи, му благодари.

Андрю Шиър, водачът на опозиционната консервативна партия, дефинира фотографията като расистка и през 2001 година, и в този момент.

Лидерът на Нова демократическа партия Джагмит Сингх съобщи, че фотографията е " проблематична " и " обидна ".

Разкритикува я и водачът на Зелената партия Елизабет Мей.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР