Канадска фирма Velocity Minerals обяви своята оценка за 156 000

...
Канадска фирма Velocity Minerals обяви своята оценка за 156 000
Коментари Харесай

Злато за 270 млн. долара обявиха канадци в находище в Кърджа...

Канадска компания Velocity Minerals разгласи своята оценка за 156 000 унции злато в находище „ Обичник “, в зона „ Дурусу “ в Югоизточна България с хипотетичен запас на злато приблизително 1,1 г на звук в 4,4 млн. т руда. Съобщението е на уеб страницата на компанията от 16 март.

При цена на златото от 1731 лева на тройунция към 15 ч на 17 март, това прави към 270 млн. $. Съобщава се още, че изследванията в тази зона се уголемяват. Компанията е за търсене и изследване, акциите й се търгуват на борсата в Торонто и по тази причина тя от време на време разгласява резултати от изследванията си.

Фирмата е съсредоточила изследванията си в Източните Родопи, през февруари оповестява, че е придобила 100% от собствеността на „ Болкан Минералс дивелъпмънт “, която има позволение за търсене и изследване на железни изкопаеми в площта „ Иглика “.

Vеlocity има 70% дял в разрешението за търсене и изследване на находището „ Тинтява “, което включва златния план „ Розино “, излиза наяве от известия на канадската компания, в него си партнира с „ Горубсо-Кърджали “, както 70% от плановете на „ Обичник “ и „ Македония “.
Компанията афишира, че с колегата си „ Горубсо Кърджали “ има капацитет да създава почти 200 000 унции злато на година.
Наскоро, през ноември предходната година, „ Дънди прешъс “ е придобила 9,9% от дяловете й.

През октомври предходната година компанията афишира механически план за находището „ Розино “, като предвижда, че облагата от мината преди облагане ще бъде 293 млн. канадски $.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР