Канадецът Майк Шоу никога не е бил почитател на бягането,

...
Канадецът Майк Шоу никога не е бил почитател на бягането,
Коментари Харесай

Как Wings for Life World Run промени живота на един канадец

Канадецът Майк Шоу в никакъв случай не е бил обожател на бягането, само че когато през 2013 година чупи врата си, до момента в който кара ски, смяната занапред стартира – Wings for Life World Run прекатурва живота му по невероятен метод.

" Такава привилегия е да бъдеш мобилен – да си бърз и еластичен. Преди случая в никакъв случай не бях обръщал внимание на това. Сега бягането ми лишава доста повече старания, само че съм в действителност признателен за всяка стъпка, която мога да направя самичък със личните си крайници. Давам всичко от себе си, до момента в който търча. Особено в Wings for Life World Run ", споделя Шоу.

" Всяка година употребявам присъединяване си като мерило за възобновяване ми. При първия ми старт през 2015 година изминах 9,87 км край Ниагарския водопад. Миналата 2018 година във Ванкувър реализирах 12,5 км, а за тази година задачата ми е да направя 14 км в Wings for Life World Run. Това е висока летва за мен – предходната година си скъсах седалището, с цел да реализира 12 км, само че пък в случай че се целя във звездите, а падна рано, най-малко ще се приземя на луната ", добавя той.

" Първото ми присъединяване беше незабравимо прекарване. Беше като магия да бягаш до момента в който слънцето изгрява зад водните пръски от Ниагарския водопад. Споделях този миг с моя другар и ментор Джош Дюйк и това направи всичко още по-хубаво. През 2016 година вторият ми старт съответства с премиерата на моя документален филм The Healing Agent в Торонто и това придаде в допълнение неспокойствие към събитието.

Оттогава всяка заран тъкмо в 4:00 упражнявам, употребявайки приложението на Wings for Life World Run – Organized App Run. Заедно с мен в тренировката се включват доста мои последователи от целия свят. Усещането е необикновено – всички сме част от нещо огромно и общо ", споделя още Майк.

" Както споделих, Wings for Life World Run ми дава чувството за общественост. Моето увреждане е на практика невидимо, тъй че да бъда част от събитието е нещо особено. Разбирам какъв късметлия съм, че изобщо мога да се движа, по тази причина си дублирам мантрата на Wings for Life World Run и тичам за тези, които не могат.

Обичам и почитам хората от нашата общественост. Тя ми даде опция да се срещна с някои от най-невероятните хора, които знаят какво е да изживяваш всеки ден с обезсърчително предизвикателство отсреща си.
През лятото на 2017 година се свързах с Джим Мулан, който е с отчасти увреждане на гръбначния мозък и живее на Източния бряг. Той ми задаваше въпроси по отношение на живота с сходна контузия. Разбирах какъв брой е уединен в този миг, зарадвах се, че мога да му оказа помощ с опита си и бързо станахме другари.

Разказах му по какъв начин използвах приложението на Wings for Life World Run за мотивация по време на лечението си и един ден той сподели: Няма ли да е ужасно, в случай че разполагаме с задоволително хора в приложението, с цел да прекосим цялата страна от Ванкувър до Халифакс? Реакцията ми от този коментар на Джим беше: " Господи каква страхотна концепция! " Споделих я с другари и няколко месеца след събитието през 2018 година ние регистрирахме #TeamCoast2Coast и започнахме да набираме членове.

Удивително е, че нашите 102 членове съумяха да изминат почти 630 км и по този начин навъртяха към 15 000 $ за проучвания, свързани с гръбначните контузии. За 2019 година сме вдигнали мизата още повече – желаеме да покрием 5500 км. В екипа ни разполагаме с изключителни хора – някогашен професионален планински колоездач, параолимпийски скиор, хокеист, оживял след злокобна автобусна злополука, авто играч. Всички те са подготвени да дадат най-хубавото от себе си, с цел да накараме повече канадци да се включат в идеята. Парите, които съберем, отиват непосредствено за проучвания на гръбначните контузии ", изяснява Шоу.

Включете се и вие в световното тичане с неповторим формат, което дава крила за живот на хората с гръбначни увреждания. Ето какви са стъпките, които да извършите, с цел да се включите в Wings for Life World Run на 5 май.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР