Канадецът Джеймс Крауфорд спечели златния медал в супергигантския слалом по

...
Канадецът Джеймс Крауфорд спечели златния медал в супергигантския слалом по
Коментари Харесай

Джеймс Крауфорд триумфира със световната титла в супергигантския слалом в Куршевел/Мерибел

Канадецът Джеймс Крауфорд завоюва златния орден в супергигантския слалом по време на Световното състезание по ски алпийски дисциплини в Куршевел/Мерибел, Франция.

За 25-годишния Крауфорд това е най-големият триумф в кариерата му досега, откакто преди година той завоюва бронз по време на Зимните олимпийски игри в Пекин.

На пистата " Еклипс " във френския зимен курорт канадецът стартира спускането си несигурно, само че след доста мощно каране в долната част на трасето Крауфорд спря хронометрите на 1:07.22 минути, изпреварвайки единствено с една стотна норвежеца Александър Омод Килде.

Трети остана французина Алекси Пентюро с време 1:07.48 минути, като по този метод 31-годишният скиор повтори достижението си от последното международно в Кортина Д`Ампецо, Италия.

Изненадващо без орден пък остана водачът в генералното класиране за Световната купа Марко Одермат от Швейцария, който се подреди четвърти. До този миг през сезона Одермат беше завършвал в тройката на всяко едно съревнование в дисциплината супергигантски слалом.

На международното състезание в Куршевел/Мерибел в този момент следва ден отмора преди в събота (11 февруари) програмата да се възобнови с конкуренцията в дисциплината втурване при дамите.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР