Канада ще предостави статут на постоянно пребиваващи на 90 000

...
Канада ще предостави статут на постоянно пребиваващи на 90 000
Коментари Харесай

Канада дава статут на постоянно пребиваване на 90 000 чужди студенти и работници

Канада ще даде статут на непрекъснато пребиваващи на 90 000 задгранични студенти и служащи, които се намират на нейна територия и които по-специално са помогнали за лекуването на заболели по време на пандемията. Това разгласи канадският министър за имиграцията Марко Мендичино, съобщи Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Програмата за даване на статут на непрекъснато пребиваващи, която е в действие до 6 май, е предопределена за тези служащи, които имат минимум една година опит в Канада в региона на опазването на здравето или в друга специалност, за която се счита, че е от значително значение, както и за тези непознати студенти, които са получили диплом за приключено висше обучение в четирите последни години.

Мярката ще разреши на Канада да реализира задачата си за банкет на над 400 000 мигранти през 2021 година и да компенсира спада в броя на признатите хора предходната година поради пандемията и поради затварянето на границите.

" Пандемията извади нескрито невероятния принос на новопристигащите. Тази нова политика ще разреши на тези, които имат краткотраен статут, да възнамеряват бъдещето си в Канада, да играят основна роля в нашия стопански напредък и да ни оказват помощ да се възстановим по-добре ", сподели министърът по имиграционните въпроси.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР