Канада изпрати първия си танк Леопард 2 за Украйна. Бойната

...
Канада изпрати първия си танк Леопард 2 за Украйна. Бойната
Коментари Харесай

Украйна очаква голяма руска офанзива този месец

Канада изпрати първия си танк " Леопард 2 " за Украйна. Бойната машина беше натоварена на аероплан, който излетя от летището в Халифакс. В края на януари Канада разгласи решението си да достави на Украйна 4 танка " Леопард 2 " - немско произвеждане, ден откакто няколко западни страни направиха същото. Украинският министър на защитата съобщи, че Украйна чака огромна съветска атака този месец. Киев обаче има запаси да удържи силите на Москва, макар че последните западни доставки на оръжие няма да дойдат в точния момент, сподели Олексий Резников.
Прочетете още
Някои от дребното останали поданици на Бахмут се събраха на работа в криптата на църквата " Вси светии " в града. Помолиха се за мир, на фона на гърмежи.

Серафим Чернисов - гражданин на Бахмут, 20 година: " Животът ни лети, ще умрем във всички случаи. Дали ще е в този момент или след 20-30 години не е значимо, значимото е по какъв начин ще се показва пред Господ ".

Любов Авраменко - гражданин на Бахмут, 84 година: " Оцеляхме във войната през 1941 година и в този момент отново ни се постанова ".

Тежки боеве се водят в северната част на Бахмут, който е под съветски прицел от седмици насам. Според шефа на частната военна компания " Вагнер ", украинската войска не отстъпва и сраженията са за всяка улица и всеки дом. Бахмут е на главния път към Славянск и Краматорск, два града в Донбас.

Две съветски офанзиви поразиха втория по величина град в Украйна - Харков. Една от ракетите е блъснала кооперация, където са потърпевши четирима души. Петият ранен е охранител в учебно заведение.

Евген Василенко - работа за изключителни обстановки в Харков: " Руските сили удариха образователно заведение и 5-етажна жилищна постройка с ракети С-300 ".

Русия може да предприме атака към датата на първата годишнина от нахлуването, счита украинският боен министър. Според него, офанзивата може да е на изток, където Русия се пробва да превземе Донбас или на юг, където желае да разшири наземния си кулоар до окупирания Крим.

Олексий Резников, министър на защитата на Украйна: " Искам да кажа още, че поемаме задължението да не използваме оръжие на непознатите сътрудници против съветска територия, а единствено против съветски елементи на краткотрайно окупираните територии в Украйна ".

В петък Вашингтон даде обещание на Киев ракети с по-голям обхват.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР