Кампус на Института по вирусология в Ухан, Китай, през 2020

...
Кампус на Института по вирусология в Ухан, Китай, през 2020
Коментари Харесай

Ковид е изтекъл от лаборатория, обяви министерството на енергетиката на САЩ

Кампус на Института по вирусология в Ухан, Китай, през 2020 година
Автори: Майкъл Р. Гордън и Уорън П. Стробел,. Следвайте " Гласове " в.

Министерството на енергетиката на Съединени американски щати стигна до заключението, че пандемията от Covid най-вероятно е зародила вследствие на приключване от лаборатория, съгласно систематизиран разследващ отчет, възложен неотдавна на Белия дом и основни членове на Конгреса.
Промяната от страна на Министерството на енергетиката, което преди този момент не беше решило по какъв начин се е появил вирусът, е маркирана в актуализация на документ от 2021 година от кабинета на шефа на националното разузнаване Аврил Хейнс.
В новия отчет се акцентира по какъв начин другите елементи на разследващата общественост са стигнали до разнообразни преценки за произхода на пандемията. Министерството на енергетиката в този момент се причислява към Федералното бюро за следствие, като твърди, че вирусът евентуално се е популяризирал посредством акцидент в китайска лаборатория. Четири други организации, както и националната група за разузнаване, към момента считат, че вирусът евентуално се е популяризирал по натурален път, а две от тях не са взели решение.

Заключението на Министерството на енергетиката е резултат от нови разследващи данни и е значимо, защото организацията разполага със забележителен теоретичен опит и управлява мрежа от национални лаборатории на Съединени американски щати, някои от които организират модерни биологични проучвания.
Според хора, които са се срещнали с класифицирания отчет, Министерството на енергетиката е направило преценката си с " ниска степен на убеденост ".
Преди това ФБР стигна до заключението, че пандемията евентуално е резултат от приключване на информация от лаборатория през 2021 година, с " умерена убеденост " и към момента се придържа към това мнение.
ФБР разполага с екип от микробиолози, имунолози и други учени и се подкрепя от Националния център за биокриминалистичен разбор, който е основан във Форт Детрик, Мичиган, през 2004 година, с цел да проучва антракс и други вероятни биологични закани.
Представители на Съединени американски щати отхвърлиха да дадат детайлности за новите разследващи данни и разбори, които са предиздвикали Министерството на енергетиката да промени позицията си. Те допълниха, че въпреки Министерството на енергетиката и ФБР да настояват, че най-вероятно става въпрос за непреднамерено приключване от лабораторията, те са стигнали до тези изводи по разнообразни аргументи.
Актуализираният документ акцентира, че чиновниците на разузнаването към момента сглобяват частите на това по какъв начин се е появил Ковид-19. Повече от един милион американци са умряли в пандемията, която стартира преди повече от три години.
Според обновения отчет Националният съвет по разузнаване, който прави дълготрайни стратегически разбори, и четири организации, чиито имена чиновниците отхвърлиха да посочат, към момента правят оценка с " ниска степен на убеденост ", че вирусът се е появил посредством естествено предаване от инфектирано животно.
Централното разследващо ръководство и още една организация, чието име чиновниците не пожелаха да назоват, остават нерешителни сред теориите за лабораторно приключване и естествено предаване на вируса, обявиха хората, които са се срещнали с класифицирания отчет.
Въпреки другите разбори на организациите, обновеният отчет удостоверява съществуващия консенсус сред тях, че Covid-19 не е резултат от китайска стратегия за биологично оръжие, споделят хората, които са чели класифицирания отчет.
Високопоставен чиновник на американското разузнаване удостовери, че разследващата общественост е направила актуализация, за чието битие до момента не е съобщавано. Това длъжностно лице добави, че тя е направена в светлината на нови разследващи данни, в допълнение изследване на научна литература и съвещания с специалисти отвън държавното управление.
Актуализацията, която е по-малко от пет страници, не е била поискана от Конгреса. Но законодателите, изключително републиканците от Камарата на представителите и Сената, организират свои лични следствия за произхода на пандемията и упорстват пред администрацията на Байдън и разследващата общественост за повече информация.
Длъжностните лица не оповестиха дали ще бъде издадена некласифицирана версия на актуализацията.
Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан отхвърли да удостовери или отхвърли информацията на " Джърнъл " в неделя в ефира на CNN. Той съобщи, че президентът Байдън неведнъж е разпореждал на всички елементи на разследващата общественост да влагат в опити да схванат допустимо най-вече за произхода на пандемията.
" Президентът Байдън категорично изиска националните лаборатории, които са част от Министерството на енергетиката, да бъдат включени в тази оценка, тъй като желае да употребява всички принадлежности, с цел да може да разбере какво се е случило тук ", сподели господин Съливан.
В разследващата общественост има " разнообразни отзиви ", добави господин Съливан. " Редица от тях обявиха, че просто не разполагат с задоволително информация. "
Запитан за оценката на Министерството на енергетиката, сенатор Дан Съливан (Р., Аляска) съобщи в неделя по NBC, че Конгресът би трябвало да организира обширни чувания по отношение на произхода на пандемията, като добави, че Китай се е опитал да сплаши други страни да не слагат под въпрос дали вирусът се е появил по натурален път. " Това е страна, която няма проблем да излезе и да излъже света ", сподели той.
Според разследващия отчет на Съединени американски щати от 2021 година вирусът Ковида-19 се е популяризирал за първи път в Ухан, Китай, не по-късно от ноември 2019 година Произходът на пандемията е предмет на оживени диспути измежду учени, специалисти по разузнаване и законодатели.
Появата на пандемията ускори напрежението сред Съединени американски щати и Китай, който съгласно американски чиновници укрива информация за епидемията. Тя докара и до многолюден и на моменти привързан спор в Съединени американски щати по отношение на нейния генезис. Първоначално преобладаваше мнението, че вирусът евентуално е зародил по натурален път, когато е прескочил от животно на човек, както се е случвало в предишното. Но с течение на времето, когато не беше открит скотски гостоприемник, се обърна по-голямо внимание на проучванията на ковид в Ухан и на опцията за инцидентно приключване на информация от лабораторията.
Дейвид Релман, микробиолог от Станфордския университет, който упорства за независимо следствие на началото на пандемията, приветства информацията за обновените констатации.
" Похвала за тези, които са подготвени да оставят настрани предразсъдъците си и обективно да преразгледат това, което знаем и не знаем за произхода на Ковида ", сподели доктор Релман, който е бил член на няколко федерални научно-консултативни съвета. " Моята молба е да не одобряваме повърхностен отговор или да се отхвърляме заради политическа целенасоченост. "
Говорител на Министерството на енергетиката отхвърли да разисква детайлности от оценката му, само че написа в изказване, че организацията " продължава да поддържа задълбочената, деликатна и справедлива работа на нашите експерти по разузнаване при следствието на произхода на Ковид-19, както е разпоредил президентът ".
ФБР отхвърли да разяснява.
Китай, който наложи ограничавания на следствията на Световната здравна организация, оспори опцията вирусът да е изминал от някоя от неговите лаборатории и допусна, че се е появил отвън Китай.
Китайското държавно управление не отговори на молбите за коментар дали има някаква смяна във възгледите му за произхода на Ковид-19.
Някои учени настояват, че вирусът евентуално се е появил по натурален път и е минал от животно към човек - същият път, по който избухват огнища на непознати до момента патогени.
Анализаторите от разузнаването, които поддържат това мнение, отдават значение на " прецедента на минали експлоадирания на нови инфекциозни заболявания със зоонозен генезис ", на процъфтяващата търговия с разнородни животни, които са податливи на такива инфекции, и на заключението си, че китайските чиновници не са знаели за вируса, се споделя в отчета от 2021 година
Въпреки това не е открит доказан скотски източник на Covid-19. Липсата на скотски източник, както и фактът, че Ухан е центърът на обширните проучвания на ковид в Китай, накара някои учени и американски чиновници да настояват, че приключването на информация от лаборатория е най-хубавото пояснение за началото на пандемията.
Телеграми на Държавния департамент на Съединени американски щати, написани през 2018 година, и вътрешни китайски документи демонстрират, че е имало непрекъснати опасения по отношение на процедурите за биологична сигурност в Китай, които са представени от поддръжниците на хипотезата за приключване на информация от лабораторията.
В Ухан се намират голям брой лаборатории, доста от които са построени или разширени вследствие на травматичния опит на Китай с първичната зараза от тежък изострен респираторен синдром или ТОРС, почнала през 2002 година Сред тях са кампусите на Института по вирусология в Ухан, Китайския център за надзор и предварителна защита на болесттите и Института по биологични артикули в Ухан, който създава ваксини.
Първоначално се смяташе, че източникът на вируса е огнище на пазара за морски блага в Ухан, само че някои учени и китайски чиновници в региона на публичното опазване на здравето към този момент считат, че това е образец за разпространяване на вируса в общността, а не място, където се е появила първата човешка зараза, се споделя в отчета на разследващата общественост от 2021 година
През май 2021 година президентът Байдън сподели на разследващата общественост да усили напъните си за следствие на произхода на Ковид-19 и подреди прегледът да се основава на работата на националните лаборатории на Съединени американски щати и други организации. Той съобщи, че Конгресът ще бъде осведомен за тези старания.
В отчета от октомври 2021 година се споделя, че има консенсус, че Covid-19 не е резултат от китайска стратегия за биологично оръжие. Но той не позволи дебата дали е резултат от приключване на информация от лаборатория или е от животно, като съобщи, че е нужна повече информация от китайските управляващи.
Разузнавателната общественост на Съединени американски щати е формирана от 18 организации, в това число служби към министерствата на енергетиката, на външните работи и на финансите. Осем от тях участваха в прегледа на произхода на Covid, дружно с Националния съвет по разузнаване.
Преди този отчет Националната лаборатория " Лорънс Ливърмор " към Министерството на енергетиката изготви през май 2020 година изследване, в което заключи, че хипотезата за приключване от лабораторията е евентуална и заслужава по-нататъшно следствие.
Дебатът за това дали Covid-19 може да е изминал от лаборатория беше подхранен от американската информация, че трима откриватели от Института по вирусология в Ухан са се разболели задоволително през ноември 2019 година, с цел да потърсят болнична помощ.
В отчета на Комисията по разузнаване към Камарата на представителите предходната година се стигна до заключението, че това разобличаване не ускорява нито теорията за приключване от лаборатория, нито теорията за натурален генезис, защото откривателите може да са се разболели от сезонен грип. Но някои някогашни американски чиновници настояват, че болните откриватели са взели участие в проучвания на коронавируси.
Законодателите се пробваха да схванат повече за това за какво ФБР счита, че приключването на информация от лабораторията е било евентуално. В писмо от 1 август до шефа на ФБР Кристофър Рей сенаторът Роджър Маршал, републиканец от Канзас, изиска от ФБР да показа документите от следствието си и попита дали бюрото е уведомило господин Байдън за своите изводи.
В писмо от 18 ноември помощник-директорът на ФБР Джил Тайсън съобщи, че организацията не може да показа тези детайлности заради политиката на Министерството на правораздаването за опазване на " целостта на настоящите следствия ". Тя препрати сенатора към офиса на госпожа Хейнс за информация по отношение на това какви брифинги са били проведени за президента.
 
Източник: 
 
 
26 Фев 2023422626 Фев 2023189625 Фев 2023104524 Фев 2023472224 Фев 2023157724 Фев 20237060КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани23 Фев 2023128607 Фев 2023177126 Фев 2023577818 Фев 20231316
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР