Кампанията за прием в гимназиите е в разгара си. В

...
Кампанията за прием в гимназиите е в разгара си. В
Коментари Харесай

Ваня Кастрева, образователен експерт: Съветвам приетите след второ класиране да се запишат

Кампанията за банкет в гимназиите е в разгара си. В 18 часа през днешния ден завърши записването на признатите на първо класиране и подаването на заявки за присъединяване във второ. Какво следва за незаписаните и кои са новите моменти в тази акция - разясняваме с Ваня Кастрева, шеф на Регионалното ръководство на образованието в София - град.  

Във второ класиране автоматизирано вземат участие само в случаите, в които не са се видели класирани на първо класиране . Има родители, дружно с техните седмокласници, които са сложили в желанията си единствено паралелки, за които на първо класиране не им доближава балът. Затова те автоматизирано ще вземат участие във второ.

Но тези, които са се видели класирани, имаха няколко разновидността: да се запишат, в случай че ги удовлетворява учебното заведение, в случай че това е тяхно първо желание; или да си подадат заявки за присъединяване във втория стадий на класиране. Заявлението им подсигурява, че те ще вземат участие.

Ако не създадат една от тези две стъпки, те отпадат от дейностите по първи и втори стадий. И надлежно, ще изгубят класирането си .

След второто класиране към този момент е от изключителна значимост – в случай че те се видят класирани – моят съвет е да се запишат . Записването става с оригинала на свидетелството за приключено главно обучение, в учебното заведение, в което са класирани, с попълване на заявката. И, в случай че става дума за професионално образование, с оригинал на здравно удостоверение.

Цялото изявление, дружно с репортаж на Софи Цветкова, вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР