Кампанията ще работи до 17-ти април, а почистването ще става

...
Кампанията ще работи до 17-ти април, а почистването ще става
Коментари Харесай

Започна кампания за пролетно почистване на Видин

Кампанията ще работи до 17-ти април, а почистването ще става от локалното звено " Чистота " благодарение на жители. Ще бъдат почистени шест региона, като уредниците ще обезпечат спомагателна транспортна техника и служащи.
Кметът на Община Видин Огнян Ценков насочи зов към жителите - да се включат в самодейността за възстановяване качеството на виталната среда:
" Има оповестен график. Ще бъдат отстранени и всички нерегламентирани сметища . Това е активност, която ние реализираме постоянно, само че те се образуват отначало. Община Видин няма право на такива сметища, те са закрити през 2016 година. Обръщам се с апел към всички видинчани, включете се в почистването. Определени са местата, а звеното ще извозва събраните от жителите боклуци. Почистването и поддържането на непорочност е ангажимент и отговорност на всеки от нас. Апелирам да пазим чисто. Зелените площи и детските площадки би трябвало да бъдат чисти, по тази причина сме жители. "
Почистването на града би трябвало трябва да бъде дело на всички, съобщи Красимир Попов, шеф на общинското звено " Чистота ":
" Настана време да почистим още един път града. Ще струпваме хора и техника, с цел да почистим всичко това, което всяко семейство е отделило от вкъщи си. Образуваните натрупвания ще бъдат извозени от нас. Разбира се, приканвам видинските жители за интензивно присъединяване, за огромна интензивност. Децата също би трябвало да дават образец, както и да взимат подобен. Тенденцията в последно време е за дребен интерес. Хората би трябвало да схванат, че 60 метачки не могат да почистят града. За да е чист един град трябват общи старания. Имаме 2 фадроми, 4 бордови самосвала. Те ще работят на едно място, с цел да сме бързи и акуратни. Започнахме от 1-ви март да мием града, всички улица са измити, а когато почистим - ще измием и основните улици на региона. "
Ето и графикът, по който ще се работи:
На 1 и 2 април 2019 година се почиства 2-ри регион. Той обгръща: жк „ Бонония”, МБАЛ „ Света Петка”, Регионална здравна ревизия и граничи с ул. „ Цар Симеон Велики”, част от бул. „ Панония” и кв. „ Акджамия”.
На 3, 4 и 5 април 2019 година се почиства 5-ти регион: жк „ Гео Милев”, жк „ Вида”, жк „ Крум Бъчваров”, жк „ Панония” и граничи с ул. „ Широка”, бул. „ Панония” и ул. „ Цар Симеон Велики”.
На 6 и 7 април 2019 година се почиства 6-ти регион – кв. „ Нов път”.
На 8, 9 и 10 април 2019 година се почиства 3-ти район-това са жилищните комплекси „ Христо Ботев”, „ Строител”, „ Плиска”, „ Александър Стамболийски”, „ Петко Каравелов”, „ Васил Левски”, региона на Диагностично-консултативен център и ул. „ Екзарх Йосиф І”, бул. „ Панония” до ул. „ Широка” и ул. „ Цар Симеон Велики”.
На 11, 12 и 13 април 2019 година се почиства 4-ти регион, той обгръща: жк „ Съединение”, „ Химик”, „ Баба Тонка” и граничи с ул. „ Дунавска”, бул. „ Панония”, ул. „ Екзарх Йосиф” и кв. „ Селището”.
На 15, 16 и 17 април 2019 година се почиства 1-ви регион
На посочените дати звено „ Чистота” ще обезпечи в допълнение служащи и транспортна техника. Задължение на жителите е да слагат събраните от тях боклуци наоколо до съдовете за боклук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР