Кампанията #PRAYATHOME (молете се вкъщи), която стартира в Деня на

...
Кампанията #PRAYATHOME (молете се вкъщи), която стартира в Деня на
Коментари Харесай

Евродепутатът Цветелина Пенкова с призив към българите и гражданите на Европа да си останат вкъщи на Великден

Кампанията #PRAYATHOME (молете се вкъщи), която започва в Деня на професионалния празник на здравния служащ, ни приканва да бъдем виновни по време на наближаващите празници и да ограничим събиранията на хора в молитвените храмове по Цветница и по Великден.
Не инцидентно Цветелина Пенкова, която е основател на акцията, избира датата 7 април - Световния ден на здравето.

Евродепутатът, част от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите, показва своята поддръжка към медиците, борещи се на първа линия със болестта COVID-19. Първите, които поддържаха #PRAYATHOME са докторите и медицинския личен състав от Центъра за незабавна здравна помощ – София, отпред с шефа доктор Георги Гелев. В идващите дни, обществени персони ще се включат като слагат маски на лицата си с мотото на акцията.

.
Снимка: Цветелина Пенкова и доктор Гелев

Кампанията #PRAYATHOME e ориентирана към българските жители, към всички европейски жители, които ще отбележат православния и католически Великден. Ето за какво и сътрудници на Цветелина Пенкова от други страни в Европа ще поддържат акцията.

Всички желаеме по-бързо да излезем от здравната и икономическа рецесия, да се върнем към естествения и деен метод на живот, по тази причина би трябвало да се вслушаме в посланието. Кампанията е увещание, че всеобщото скупчване на хора, може да ни върне седмици обратно и да останем в положение на ограничавания, по-дълго от предстоящото.

България – Европа, вдъхновението и отговорността се подтикват взаимно.

„ Тази година, на Великден, аз оставам у дома! “ – това ни споделя Цветелина Пенкова – „ В моменти на тествания и компликация, би трябвало да сме отговорно и солидарно общество. “

Развитието на акцията можете да следите във Фейсбук страницата на Цветелина Пенкова.

.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР