Кампанията на RFK Jr. се опитва да откаже подкрепата му за тримесечна федерална забрана на абортите

...
Кампанията на Робърт Ф. Кенеди-младши в неделя вечерта бързо се
Коментари Харесай

Кампанията на Робърт Ф. Кенеди-младши в неделя вечерта бързо се опита да върне коментарите, които кандидатът за президент на Демократическата партия направи по-рано през деня в подкрепа на общонационално ограничение на абортите след първите три месеца от бременността.

"Г-н. Позицията на Кенеди относно аборта е, че жената винаги има право на избор. Той не подкрепя законодателството, забраняващо абортите“, се казва в изявление на кампанията, опитвайки се да изясни забележките, които Кенеди е направил пред репортер на NBC на панаира на щата Айова, които са предизвикали похвали от голяма група за правата на абортите.

Кенеди, който води дългосрочен опит за номинация срещу президента Джо Байдън, каза, че вярва, че „решението за аборт на дете трябва да бъде на жените през първите три месеца от живота“, но че „държавата има интерес“ за ограничаване на абортите след първия триместър и че ще подкрепи федерален закон, забраняващ абортите след този период.

„След като едно дете е жизнеспособно извън утробата, мисля, че тогава държавата има интерес да го защити“, каза Кенеди пред NBC. Той също така добави: „Аз съм за медицинската свобода. Индивидите са в състояние да направят свой собствен избор.“

Кампанията на Кенеди каза, че той е разбрал погрешно въпроса „в претъпкана, шумна изложбена зала на панаира на щата Айова“.

Според видеозаписа на размяната, репортерът на NBC е попитал Кенеди: „Значи за три месеца ще подпишете федерална граница за това?“ на което той отговори: "Да, бих."

Изявлението на кампанията дойде малко след като Сюзън Б. Антъни Pro-Life America похвали Кенеди за позицията, която той очерта пред NBC, наричайки я „ярък контраст с радикалната позиция на Демократическата партия“.

Президентът на SBA Pro-Life America Марджъри Даненфелзър нарече Кенеди „един от малкото видни демократи, присъединили се към консенсуса на хората днес“ и използва коментара му пред NBC, за да критикува Байдън за абортите.

CNN се свърза с SBA Pro-Life America относно последващото изявление на кампанията на Кенеди.

Кенеди има дълга история на разпространение на дезинформация за ваксините и необосновани теории на конспирацията, заемайки позиции по някои въпроси, които биха могли да подкопаят неговата добросъвестност на Демократическата партия, докато се опитва да предизвика Байдън, когото много в семейството му подкрепят. KFile на CNN съобщи миналия месец, например, че кампанията на Кенеди е платила на много видни активисти – включително някои защитници на ваксините, теоретици на конспирацията за общественото здраве и републиканци, индивидуално или чрез техния бизнес, според документите за кампанията.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР