Кампанията Множествената склероза не е присъда продължава с нови инициативи.

...
Кампанията Множествената склероза не е присъда продължава с нови инициативи.
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за множествена склероза в столична болница

Кампанията " Множествената склероза не е присъда " продължава с нови начинания. На 27 септември ще има безвъзмездни прегледи в профилирания кабинет на столичната болница " Свети Наум ".


Регистър на болните от множествена склероза в България няма. Неофициално те са сред 8 и 10 хиляди души.
Акад. Иван Миланов, шеф на МБАЛНП " Св. Наум ": Множествената склероза е най-великата имитаторка. Тя може да протече с всички вероятни признаци. Поради тази причина диагнозата от време на време е сложна.
Пациентите постоянно подценяват признаците, настояват експертите.
Д-р Ксения Кметска - МБАЛНП " Св. Наум ": Когато отидат при невролог, той споделя несъмнено имаш шипове, а това са младежи и известно време не се слага точната диагноза.
Точна диагноза могат да слагат невролози от университетските клиники в огромните градове на страната.
Д-р Ксения Кметска, МБАЛНП " Св. Наум ": Множествената склероза обаче не е присъда, тъй като с тази диагноза пациентът ще бъде релативно в положително положение едно 10-15-20 години. Здравка Цветарска, ръководител на фондация " Множествена склероза " България: При една навременно стартирана терапия могат да водят изцяло естествен пълностоен живот - да следват фантазиите си, да градят кариера.
У нас пациентите имат достъп до модерна терапия, която се поема от здравната каса. В идващите няколко месеца в границите на акцията `Множествената склероза не е присъда " невролози от София ще съветват пациенти от няколко града на страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР