Кампанията Чуй ме! Нито един повече!“ на Младежки дом Сливен

...
Кампанията Чуй ме! Нито един повече!“ на Младежки дом Сливен
Коментари Харесай

Завидни резултати отчитат в кампанията„Чуй ме! Нито един повече!“

Кампанията „ Чуй ме! Нито един повече! “ на Младежки дом Сливен и над седемдесет юношески и културни организации в Сливен, под егидата на кмета Стефан Радев, към този момент набра скорост и реализира забележителни резултати.

Инициативата е ориентирана против експанзията и издевателството в учебните заведения. Има за цел да солидаризира обществото срещу насилието иосъзнаване на полезности катовзаимопомощ, съпричастност, добротворството, състрадателност, състрадание и хармонията в връзките.

Каузата сплотява напъните на локални институции, неправителствени организации, цивилен групии медии за общи дейности срещу експанзията и издевателството чрезбеседи с публични персони, значими за града и за България, известни и обичани от децата и младежите.

Започналата през март самодейност към този момент е известна в сливенските учебни заведения. Досега беседи с възпитаници организираха Дора Куршумова, Станка Златева, Илиян Урумов, Дора Пондалова, инж. Снежана Кънева, доктор Юлия Бянкова. По време на беседите доминира шерването на полезности, личен опит, житейски достижения. Личностите по човешки и доброволно приказват с децата за взаимност, емпатия, за добротворство и хармония в обществото и по какъв начин това работи за развиването и хуманизирането му. Разказват истории от своя живот, оферират други възможности на гнева и експанзията, които не са непознати на хората. Важно е обаче по какъв начин се оправяме с тях по доброжелателен метод, без да нарушаваме правата на другите. Децата споделят кое ги води до нападателно държание и за какво не могат елементарно да споделят и овладяват страстите си. Лекторите от своя страна показват модели на благоденствие посредством доброжелателност, честност, взаимопомощ. Те поучават децата по какъв начин да управляват гнева, по какъв начин да не помнят и простят, а също каксътрудничеството сред хората води и до солидаризиране на публичните връзки.

Лице на акцията е артистът и музикант Владимир Михайлов. Тя продължава до края на годината като в нея следва да се включат още инфлуенсъри, влогъри, бизнес водачи богослови, психолози и известни лица като Любо Киров, Ники Кънчев, Дичо и други.

На 22 и 29 април предстоят срещи с актьорите Вяра Начева и Ивайло Гандев в ОУ „ Димитър Петров “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР