Кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата се

...
Кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата се
Коментари Харесай

Есенна кампания за събиране на опасни битови отпадъци в Стара Загора 

Кампания за разделно събиране на рискови боклуци от семействата се организира за трета поредна година в община Стара Загора. Два дни - на 3 ноември (вторник) от 10 часа до 16 часа на паркинга на парк „ Зеления чеп “ и на 4 ноември (сряда), от 10 часа до 16 часа на паркинга на парк „ Артилерийски “ (от страната на ул. „ Одринска епопея “).
В мобилните пунктове жителите могат да предават медикаменти с изминал период на годност; живак, живачни термометри и други уреди, съдържащи живак; лакове и бояджийски материали, разтворители; останки от строителна химия - лепила, пяна, силикон и др.; домашен препарати - битова химия; фотографски материали; киселини/основи; мастила; празни опаковки, обозначени със знаците за опасност; препарати за растителна отбрана и битка с вредители. 
 Общинският съвет в Стара Загора поддържа поемането на милионен дълготраен дълг Общинският съвет в Стара Загора поддържа поемането на милионен дълготраен дълг
С 48 гласа " за " беше подкрепено поемането на дълготраен общински дълг под формата на дълготраен заем от Обединение „ Фонд за у...
Опасните боклуци се одобряват безплатно. Включването на всички тях в общия поток въздейства негативно върху здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава естествената употреба на депата и системите за оползотворяване на боклуци. Събирането на рискови битови боклуци е част от реализацията на уговорката, който общината има в осъществяване на условията на Закона за ръководство на отпадъците, както и на политиката за поощряване на устойчивото развиване. Община Стара Загора приканва жителите да се включат в акцията за предаване на рискови боклуци от семействата.
По време на акцията ще бъде показана новаторска мобилна лаборатория и ще бъдат направени демонстрации за идентифициране на рискови боклуци с незнаен състав и генезис. Кампанията ще се организира при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения, свързани с попречване разпространяването на Коронавирус – 19.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР