Камион, превозващ сирийски мигранти, за които се смята, че са

...
Камион, превозващ сирийски мигранти, за които се смята, че са
Коментари Харесай

Катастрофа с мигранти в Северна Македония, има ранени

Камион, пренасящ сирийски мигранти, за които се счита, че са влезнали от прилежаща Гърция, се прекатурна на път в Северна Македония, при което бяха ранени 35 души , заяви полицията в югозападната ни съседка, представена от Асошиейтед Прес.

В изказване на полицията се споделя, че по време на злополуката в камиона е имало 49 души . Инцидентът е станал покрай село Марвинци в община Валандово . Според информацията един от ранените мигранти е в тежко положение. Причината за злополуката към този момент не е ясна.

Пострадалите мигранти са откарани за лекуване в лечебни заведения в градовете Струмица и Гевгелия. Останалите са отведени в център за задържане в Гевгелия и се чака да бъдат депортирани назад в Гърция.

Шофьорът на камиона , за който полицията счита, че принадлежи към група за трафик на мигранти, е избягал след случая.

Полицията сподели, че се счита, че мигрантите са пътували на север към Сърбия, за да продължат оттова към по-богатите европейски страни.

Облекчаването на рестриктивните мерки за пътешестване, наложени по време на пандемията от COVID-19, докара до увеличение на броя на мигрантите, които се пробват да употребяват балканския маршрут към Европа , преминавайки през Турция и Гърция към Северна Македония и Сърбия.

Говорителят на македонската полиция сподели пред Associated Press, че до момента тази година органите на реда в РСМ са попречили на противозаконното влизане в страната на повече от 11 500 души - 88% от тях от Гърция.

През същия интервал полицията е арестувала 62 обвинени трафиканти на мигранти - 15 от тях непознати жители.

Според представителя броят на идващите мигранти се е удвоил в съпоставяне със същия интервал на предходната година . Те произлизат най-вече от Пакистан, Сирия и Индия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР