Камион, натоварен със всякакви уреди и мебели, втрещи шофьори. Проблемът

...
Камион, натоварен със всякакви уреди и мебели, втрещи шофьори. Проблемът
Коментари Харесай

Камион създава опасност за шофьорите в София СНИМКИ

Камион, претрупан със всевъзможни уреди и мебели, втрещи водачи. Проблемът не толкоз какво вози, а по какъв начин го вози. От оповестени в мрежата фрагменти се вижда диван, ледник, плоскости, мебели. Случката е от София.

„ Така си карат необезопасени към болница Токуда. Хладилника откъм гърба всеки миг ще падне. Номер на камиона: СВ7804РН, “ написа създателят на обявата.

Според закона за придвижване по пътищата:

Чл. 126

При транспортиране на товари масата на натовареното пътно транспортно средство не би трябвало да надвишава оптимално допустимата маса, отразена в свидетелството му за регистрация.
Чл. 127

(1) Превозваните товари би трябвало
1. да не основават заплаха за участниците в движението;
2. да бъдат укрепени и да не се влачат по пътя;
3. да не лимитират видимостта на лидера и да не нарушават устойчивостта и управляемостта на пътното транспортно средство;
4. да не закриват светлините, сигналните устройства, опозна-вателните знаци, табелите с регистрационни номера, огледала-та за виждане обратно и сигналите, подавани с ръка.
(2) Товарите, които може да бъдат разпилени, както и тези, които блестят и основават заплаха от заслепяване, би трябвало да бъдат покрити.
(3) Когато товарът излиза в профил на най-издадената част от транспортното средство с повече от 0,20 метра, а начело или откъм гърба - с повече от 1 м, товарът се отбелязва с червен байрак, а при придвижване през нощта - с бял светлоотразител или с бяла светлина начело и с червен светлоотразител или с алена светлина откъм гърба.
Чл. 128

Когато по време на превозването товарът падне напълно или отчасти на пътя, лидерът е задължен да вземе нужните ограничения за сигнализиране на товара и на пътното транспортно средство и за разчистване на пътното платно.
Чл. 129

Опасните товари се опаковат, етикират, маркират и транспортират според условията на Европейската конвенция за интернационален транспорт на рискови товари по шосе (АОП),( „ Държавен вестник ", бр. 73 от 1995 г.)
Чл. 130

(1) Максимално допустимата скорост на придвижване на моторни транспортни средства, пренасящи рисков товар в обитаемо място, е 40 км/ч., отвън обитаемо място - 50 км/ч., и по автомагистрала - 70 км/ч.
(2) Паркирането на пътно транспортно средство, което транспортира рисков товар, се прави единствено на паркинги, избрани за тази цел, а когато няма такива - отвън платното за придвижване, минимум на 200 метра от обитаемо място или от обозначена вододайна зона.
Чл. 131

На лидера на пътно транспортно средство, което е извънгабаритно или транспортира рисков товар, е неразрешено да престоява на платното за придвижване и да се движи при понижена видимост под 50 метра.


 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР