Камерън Нори в хода на досегашната си кариера далеч не

...
Камерън Нори в хода на досегашната си кариера далеч не
Коментари Харесай

Нов клей специалист: Нори е на втори пореден финал и чака да вземе своя реванш от Алкарас

Камерън Нори в хода на досегашната си кариера надалеч не е попадал измежду листата с играчите, които са изявени със своите качества на клей, въпреки и през предишния сезон да завоюва купата на конкуренцията в Лион, провеждаща се точно на землена настилка. В началото на сегашния сезон британецът избра да се насочи към Южна Америка за серията от шампионати на червени кортове, като игра край на надпреварата в Буенос Айрес, където отстъпи на вездесъщия Карлос Алкарас, само че през тази седмица левичарят потвърди образно, че представянето му в аржентинската столица не е било случайност и се класира за полуфиналната фаза на АТР 500 конкуренцията в Рио.

В опит за втори следващ уикенд да откри място на край някогашният първенец от Мастърса в Индиън Уелс срещна международния номер 63 Бернабе Сапата Мирайес, с който предложиха същинска борба на феновете в карнавалния град, само че в последна сметка вторият подложен се оказа по-солиден в дейностите и се поздрави с успеха за 2 часа и 32 минути игра - 6:2 3:6 7:6(3). По този метод международният номер 13 се класира за конфликта за оценката в Рио, като в спор за купата ще се изправи против един всред квалификанта Николас Джари и защитаващия първенец Карлос Алкарас.

Още през цялото време на дуела левичарят взе ранно преимущество при размените от дъното на корта, в които беше по-агресивен и непроменяемо търсеше завършващо отиграване. Тези дейности на Нори му донесоха голям брой дивиденти, като испанецът по никакъв метод не съумяваше да отговори на офанзивите на втория подложен, при което международният номер 12 наложи напълно превъзходството си на корта и завоюва шест от последните седем гейма в откриващия сет, с цел да го запише против името си.

С настъпването на втората част функциите се размениха и Сапата Мирайес към този момент беше тенисистът, който поемаше самодейността в разиграванията, като това очевидно внесе ужас в играта на любимеца, който стартира все по-често да прави мръсен контакт с топката, водещ до неточности, и пробивът в актива на по-нискоранкирания играч беше реалност. Приповдигнатото въодушевление в представянето на испанеца беше елементарно видимо и той получил нужното самочувствие, сервираше все по-умело в моментите си на начален удар и нито за момент не сложи личните си подавания под въпрос, което означаваше равнене на резултата в обособените сетове и изпращане на конфликта в заключителната му фаза.

Стартът на решителната трета част донесе със себе си равновесие в съотношението на силите, като въпреки да изглеждаше, че левичарят има прочут превес, то международният номер 63 пръв доближи брейкбол. В този миг обаче Нори пласира поредност от впечатляващи сервиси, с цел да оцелее и незабавно употребява добития подтик, с цел да осъществя пробив, правейки крачка към успеха.

Борбеният дух на Сапата Мирайес надалеч не беше грохнал и след сериозна неточност на любимеца наоколо до мрежата, то ибериецът реализира мълниеносен рибрейк, като даже имаше късмет да отмъкне и идния гейм на полуфиналиста от Уимбълдън, само че до сходен процес на събитията не се стигна и на нас ни предстоеше да следим тайбрек за установяване на първия финалист в Рио. В него британецът пръв съумя да си завоюва минипробив, който след това затвърди безапелационно с две отлични отигравания в нападателен проект, с цел да си подсигурява три следващи мачбола при 6:3 точки в своя изгода и откакто нервите на международния номер 63 не устояха, той позволи двойна неточност, а насладата беше за Нори, който узакони крайния си триумф и ще спори за трофея в шампионата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР