Каменица затвори преди две години пивоварната си в Пловдив, като

...
Каменица затвори преди две години пивоварната си в Пловдив, като
Коментари Харесай

Пивоварната на Каменица в Пловдив става жилищен комплекс

" Каменица " затвори преди две години пивоварната си в Пловдив, като реалокира главното произвеждане в Хасково. Тогавашното решение за стратегическата смяна беше аргументирано с логистични компликации - тогавашната крайградска пивоварна към този момент се намира в необятен център на града, заобиколена от жилищни здания.

Компанията разгласи още тогава, че ще употребява единствено дребна част от терена на някогашния пивоварен цех за построяването на мултифункционален комплекс с по-скоро представителни, в сравнение с индустриални функционалности. Той ще се споделя " Пивоварна Каменица ", ще бъде ситуиран на 3 500 кв.м. и ще включва микро пивоварна за крафт бира, ресторант и магазини други.

Какво обаче ще се случи с останалите 30 500 кв.м. от терена? Отговорът на този въпрос стана явен през днешния ден - жилищен комплекс.

От компанията оповестиха, че на 29 август е подписан финален контракт за продажбата на останалата част от терена.

 От през днешния ден
От през днешния ден " Каменица " става хасковска бира

Пивоварната затвори и последната си индустриална мощ в Пловдив

Купувачи и вложители в плана са компаниите " Си Инвестмънт " АД и " Европейски Съюз АЙ Дивелопмънт " ЕООД, които ще придобият новообособените елементи от терена. Сделката е осъществена с посредничеството на една от най-големите консултантски компании за бизнес парцели − Forton, стратегически сътрудник на Cushman & Wakefield за България.

Предвижда се върху останалата част от терена да бъде построен съвременен комплекс, включващ модерни офисни и жилищни площи, хотел, състезателен център с фитнес, закрит плувен басейн, детска градина, търговски обекти и обстойно парково пространство.

Изграждането на новия комплекс " Каменица " ще протече поетапно, като се планува целият план да бъде дефинитивно приключен през 2023 година. Очакванията са, че строителството ще стартира през 2018 година с построяването на офис постройките, жилищния комплекс и спортния център.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР