Камарата на представителите в САЩ, контролирана от републиканците, гласува отстраняването

...
Камарата на представителите в САЩ, контролирана от републиканците, гласува отстраняването
Коментари Харесай

Импийчмънт на министъра на вътрешната сигурност на САЩ

Камарата на представителите в Съединени американски щати, следена от републиканците, гласоподава отстраняването от служба на министъра на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас, назначен от президента Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в.

Републиканците упрекват Майоркас, че политиките му в региона на имиграцията са доста слаби и са довели до напор на незаконни имигранти по американско-мексиканската граница.

" За " импийчмънт гласоподаваха 214 конгресмени, а " срещу " 213.

Това е първият случай от близо 150 години насам, в който американски министър е подложен на импийчмънт, разясняват специалисти.

Сега въпросът ще бъде гласуван в Сената, който се управлява от демократите и евентуално министърът ще бъде върнат на поста, предава Българска национална телевизия.

От 2021 година насам повече от 6 милиона и 300 хиляди души са пресекли нелегално границата със Съединени американски щати. Това трансформира миграцията в една от главните тематики на идните през ноември президентски избори.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР