Камарата на представителите в Конгреса на САЩ излезе в двуседмична

...
Камарата на представителите в Конгреса на САЩ излезе в двуседмична
Коментари Харесай

Байдън бесен: Конгресът излезе във ваканция без да одобри помощ за Украйна

Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати излезе в двуседмична почивка, без да прегледа оферти от Сената законопроект за националната сигурност, включващ пакети помощ както за Украйна, по този начин и за Израел. Конгресмените излязоха в отмора в четвъртък (15 февруари) и ще се върнат на работа на 28 февруари.

Това ще забави в допълнение от дълго време отлаганото разпределяне на нови средства за украинската страна и нейните военни сили в битката против съветската инвазия. Бездействието на Конгреса накара американския президент Джо Байдън да изрази обществено възмущението си посредством обява в " Туитър ".

" Провалът да подкрепим Украйна в този сериозен миг няма да бъде пропуснат в никакъв случай ", гласи коментарът в формалния акаунт на президента.

В сряда (13 февруари) Сенатът най-сетне завърши гласуването на законопроекта. 70 сенатори гласоподаваха " за ", 29 бяха " срещу ". " Вашингтон Поуст " посочи, че с изключение на от демократите законопроектът е подсилен и от 22-ма републиканци.

" Днес станахме очевидци на един от най-историческите и значими законопроекти, одобрявани в миналото от Сената ", сподели водачът на болшинството Чък Шумър след гласуването.

Одобреният от Сената законопроект за националната сигурност включва финансов пакет на обща стойност $95,3 милиарда От тях $60 милиарда би трябвало да бъдат предоставени на Украйна, а $14,1 милиарда - на Израел. Други $9,2 милиарда са за филантропична помощ (предимно за цивилни в Ивицата Газа, Западния бряг и Украйна), а още $4,8 милиарда са планувани за Индо-Тихоокеанския район (основно Тайван).

CNN акцентира, че този законопроект се отнася извънредно за задгранична помощ; клаузите за сигурност на границите са изключени от него, защото не са подкрепени от консервативните републиканци и Доналд Тръмп.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР