Камарата на представителите на САЩ най-накрая избра нов председател и

...
Камарата на представителите на САЩ най-накрая избра нов председател и
Коментари Харесай

Кой е новият лидер на Камарата на представителите

Камарата на представителите на Съединени американски щати най-сетне избра нов ръководител и постави край продължите със седмици яростни битки измежду конгресмените републиканци, които сковаха Конгреса по време на интернационална и вътрешна рецесия.


Майк Джонсън, малко прочут съдружник на Доналд Тръмп, който оглави правосъдните старания за анулация на изборите през 2020 година, завоюва единомислещата поддръжка на партията си да управлява долната камара на Конгреса, която беше парализирана, откогато Кевин Маккарти беше свален от власт с прелом на 3 октомври.

„ Мисля, че всички американци в миналото са се гордеели с тази институция, само че сега това е застрашено. И сега имаме предизвикателство пред себе си да възстановим това доверие “, сподели Джонсън, до момента в който хващаше чукчето. „ Това е хубостта на Америка, която разрешава на дете на пожарникар като мен да пристигна тук и да служи в тази свещената камара, където велики мъже и дами са служили преди всички нас. “

Джонсън ще бъде минимум опитният оратор след Гражданската война, защото в никакъв случай не е председателствал комитет и не е заемал висша управителна роля.

Той сподели, че първото му мярка ще бъде да показа резолюция, подкрепяща близкоизточния съдружник на Америка в спора му с бойците на Хамас. „ Всички знаем, че светът е в ужас, само че мощна Америка е добра за целия свят. Ние сме фарът на свободата, " сподели той пред законодателите.


Неизвестността и неналичието на звезден политически ореол на Джонсън наподобява са помогнала на 51-годишния юрист и герой за религиозни права, който нямаше врагове от личната си партия, които провокираха неуспеха на други претенденти. Далеч от първия избор на партията си, той съумя да се възползва от отчаянието на законодателите да излязат от безизходицата.

" Не съм чул нито един негативен коментар за него. Всички го харесват, той е почитан от всички ", сподели Тръмп преди гласуването.

Джонсън влезе в Камарата на представителите през 2017 година, откакто провокира несъгласия със законодателството, обсъждано като антигей в щата Луизиана. Жененият татко на четири деца също гласоподава срещу кодифицирането на федералната отбрана на еднополовите бракове предходната година. Той беше лидерът на над 100 републиканци, които подписаха правна документи в поддръжка на дело за анулация на резултатите от изборите през 2020 година в четири колебаещи се щата, извоювани от президента Джо Байдън. Бивш закостенял радиоводещ, Джонсън беше подсилен от водача на болшинството в Камарата на представителите Стив Скализ и ръководителя на правосъдната комисия Джим Джордан, които не съумяха да наложат кандидатурите си за ръководител на камарата.

Провалът на Джонсън щеше да хвърли републиканците по-дълбоко във вътрешен спор, като умерените започнаха да търсят поддръжка от демократите за консенсусен претендент - „ нуклеарен вид “, на който гневно биха се противопоставили от твърдолинейните десни в двете партии. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР