Камарата на представителите на САЩ избра републиканеца Майк Джонсън за

...
Камарата на представителите на САЩ избра републиканеца Майк Джонсън за
Коментари Харесай

Републиканецът Майк Джонсън беше избран за председател на Камарата на представителите на САЩ

Камарата на представителите на Съединени американски щати избра републиканеца Майк Джонсън за собствен ръководител след бурни три седмици, които оставиха безконтролната камара неспособна да извършва главните си отговорности.

Гласуването с 220 против 209 в сряда издигна третия мандат конгресмен Джонсън, 51, на председателски стол, който беше незает, откогато Кевин Маккарти беше отхвърлен на 3 октомври от дребна група твърдолинейни републиканци в отговор на договорка с демократите, която предотврати отчасти затваряне на държавното управление.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Републиканците предлагат Майк Джонсън за най-новия претендент за ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати Американските републиканци избраха Том Емър като финален номиниран за ръководител на Камарата на представителите Ще изберат ли най-сетне републиканците в Съединени американски щати номиниран за ръководител на Камарата на представителите? завършек на списъка

През идващите седмици републиканците, които управляват тясно Камарата, обмислиха и отхвърлиха три вероятни заместника, преди да се спрат на Джонсън, юрист от Луизиана, подкрепян от някогашния президент Доналд Тръмп, който прекара години в пробутване на консервативни политики, като молитва в учебно заведение.

>

„ Мисля, че той ще бъде приказен оратор “, сподели Тръмп в сряда в съда в Ню Йорк, където някогашният президент, който в този момент е любимец на Републиканската партия за президент през 2024 година, е съден по дело за хипотетична бизнес машинация.

Тръмп сподели, че не е чул „ нито един негативен коментар за него. Всички го харесват. “

Социален реакционер

Избран за първи път през 2016 година, Джонсън ще бъде минимум опитният представител на Камарата от десетилетия. Консерватор с дребен лидерски опит, той е най-известен като създател на несполучлива тъжба от 126 републиканци в Камарата след президентските избори през 2020 година, с цел да накарат Върховния съд да анулира резултатите от изборите в щатите, които Тръмп е изгубил.

Джонсън отхвърли да отговори на въпрос по отношение на това изпитание малко след номинацията си във вторник вечерта.

В писмо до сътрудниците си Джонсън даде обещание да напредне в законодателството за просрочените разноски и да подсигурява, че държавното управление на Съединени американски щати няма да спре работа, когато настоящото финансиране изтече на 17 ноември.

Той също по този начин ще би трябвало да отговори на настояването на президента демократ Джо Байдън за разноски от 106 милиарда $ за помощ за Израел, Украйна и граничната сигурност на Съединени американски щати. Докато републиканците като цяло поддържат финансирането за Израел и границата на Съединени американски щати, те са разграничени по отношение на по-нататъшната поддръжка за Украйна.

Докато водачите на Камарата на представителите нормално се концентрират върху набирането на средства и преброяването на гласовете, Джонсън е по-известен като бранител на консервативни обществени позиции.

Той поддържа законодателство, което не разрешава хирургия, обвързвана с пола, и хормонално лекуване за транссексуални младежи, не разрешава наложителните маски в самолетите и стяга рестриктивните мерки за имиграцията и абортите.

Републиканците управляват тясно Камарата с разлика от 221-212, което им оставя малко място за неточност при спорни гласувания. Разделенията в партията бяха на показ през последните няколко седмици, защото те предложиха трима претенденти за представител – Стив Скализ, Джим Джордан и Том Емер – само че w

не могат да обезпечат 217 гласа, нужни за спечелването на чукчето на оратора.

Като представител Джонсън ще би трябвало да се изправи пред същите провокации, които повалиха Маккарти и попречиха бъдещите му наследници. Те включват настояванията на твърдолинейните членове на групата и действителността, че с болшинството на демократите в Сената и Байдън, който заема Овалния кабинет, сега във Вашингтон не могат да бъдат признати закони без двупартийна поддръжка

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР