Камарата на представителите на САЩ гласува и одобри спасителният план,

...
Камарата на представителите на САЩ гласува и одобри спасителният план,
Коментари Харесай

Конгресът прие първия спасителен коронаплан на Джо Байдън

Камарата на представителите на Съединени американски щати гласоподава и утвърди избавителният проект, препоръчан от президента Байдън за 1,9 трилиона $. Той ще бъде изпратен в Белия дом за автограф и влизането му в действие като закон, оповестява Си Ен Ен, представена от БГНЕС.

Законопроектът получи дефинитивно утвърждение в Камарата на представителите, откакто Сената направи редица промени и го одобри през уикенда.

Пакетът включва стимулиращи ограничения до 1,400 $ на човек за някои американци, уголемява компенсациите за пандемия при безработица и ще изпрати милиарди долари в помощ на щатите и общините.

Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки сподели: " Текстът на законопроекта ще бъде прегледан, отпечатан и подписан от съответните водачи в Камарата и Сената ".

Секретарите на Камарата ще предадат законопроекта в Белия дом, с цел да го подпише президентът. След като Байдън го подпише, времето за деяние сред законопроект от 600 страници и парите, достигащи до джобовете на хората, може да бъде релативно бързо.

Хората може да стартират да виждат по какъв начин дотациите от 1400 $ стигат техните банкови сметки в границите на дни след подписването на сметката от Байдън. Всички заплащания няма да излязат с едно придвижване. Тези, чиято банкова информация се съхранява в IRS, евентуално ще получат парите първо, тъй като те ще бъдат подадени непосредствено в техните сметки.

Президентът Байдън похвали утвърждението на Спасителния проект няколко минути откакто той беше утвърден от Камарата. Байдън даде обещание да го подпише в петък.

" Това законодателство се пробва да даде гръбнак нацията - главните служащи, работливите хора, които са построили страната, хората, които поддържат тази страна да имат късмет за битка ", сподели Байдън в изказване.

" Надявам се избавителният проект на Съединени американски щати да стане закон в Белия дом в петък, закон за хората в дома на хората ", сподели Байдън.

Президентът благодари " на всички членове, дали своят вот " за ", изключително на ръководителя на Камарата, Нанси Пелоси, най-отличния и кадърен ръководител в историята на нашата нация “.

Подписът на Байдън няма да се появи върху чековете за помощ, които би трябвало да бъдат изпратени до американците като част от пакета за помощ, съобщи прес секретарят на Белия дом Джен Псаки.

Чековете за физическа дотация, изпратени на американците предходната година, включваха записка долу вляво с името на тогавашния президент Доналд Тръмп. Лицата, получили електронни безплатни средства, също получиха писмо, подписано от президента.

По време на конференцията на Белия дом Псаки съобщи, че Байдън не има вяра, че включването на подписа му в чека „ е приоритет или нужна стъпка. Целта му беше да ги изведе допустимо най-бързо “.

Ето кое е най-важното:

- Плащания до 1 400 щатски $ на човек, които ще доближат почти 90% от семействата

- Увеличение до 300 щатски $ на седмичните компенсации за безработица

- Разширяване на данъчния заем за деца до 3 600 щатски $ на дете

- Държавна и локална помощ от 350 милиарда $, както и милиарди долари за учебни заведения, които да оказват помощ на учениците да се върнат в класната стая, да оказват помощ на дребния бизнес, обиден от пандемията, за научни проучвания и разработка.

- Удължаване на на периода за приемане на 15% нарастване за храна до септември

- Помощ на семействата с ниски приходи да покриват наема си

- Отпускане на федералните дотации за награди за политиките на Закона за налични грижи по-щедри и дава 8,5 милиарда щатски $ на селските лечебни заведения и доставчиците на здравни услуги.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР