Камарата на представителите на Американския Конгрес прие резолюция за официалния

...
Камарата на представителите на Американския Конгрес прие резолюция за официалния
Коментари Харесай

Тръмп ще бъде притиснат от политическото шоу импийчмънт и в годината на новите избори

Камарата на представителите на Американския Конгрес одобри резолюция за формалния старт на процеса на импийчмънт на американския президент Доналд Тръмп, оповестява The Washington Post. Става въпрос за резолюция, с която бяха утвърдени насоките за обществената фаза от процедурата. Процедурата започва поради така наречен Украинска спекулация – последни вести по случая можете да научите в този материал!
Резултатите от гласуването бяха оповестени от представителя на камарата Нанси Пелоси, която е водач на демократите в долната камара на Конгреса. Подкрепа за резолюцията дадоха 232 конгресмени, а 196 се оповестиха срещу, като гласуването мина извънредно на партиен принцип. Припомняме, че демократите имат превес в долната камара на Конгреса след междинните избори предходната година, до момента в който републиканците още управляват Сената. А откритата процедура значи, че най-вероятно ще се стигне и до обществен развой в Сената и то през 2020 година - годината на изборите за нов държавен глава на Съединени американски щати! Припомняме, че с цел да може процедурата по импийчмънт да има резултат, би трябвало да има квалифицирано болшинство за отстраняването на Тръмп и в горната камара на Конгреса, т.е. най-малко 20 сенатори на републиканците да гласоподават " за " Тръмп да си отиде авансово.
Сегашната резолюция разрешава на президента и юриста му да разпитват очевидци и да вземат участие в процеса щом той бъде стихотворец от правната комисия на Конгреса.
Решението стана факт, откакто Тим Морисън, един от висшите представители на Съвета по национална сигурност на Доналд Тръмп, свидетелства пред Конгреса при затворени порти. Морисън поддържа предходни изказвания, че Тръмп е блокирал 400 млн. $ военна помощ за Украйна, с цел да накара Киев да започва следствие против някогашния вицепрезидент Джо Байдън и сина му Хънтър. Байдън е главен съперник на Тръмп за изборите за президент в Съединени американски щати следващата година.
Тръмп, обаче, разгласява пост в Twitter, с отпратка към CBS, че Морисън декларирал при чуването, че по време на диалога на американския президент с украинския му сътрудник Владимир Зеленски не е видял нищо неправилно.

But the Crooked Democrats don’t want people to know this! Thank you to Tim Morrison for your honesty. https://t.co/1AxrArFJ6c
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 1, 2019
Припомняме, че съгласно известното до момента Тръмп е изискал от украинския президент Владимир Зеленски да стартира следствие против Байдън и сина му Хънтър, защото Байдън му оказвал " непозволена помощ " като вицепрезидент на Съединени американски щати, до момента в който Хънтър бил в директорския ръб на украинската газова компания Burisma Holdings. Съгласно известното до момента по медиите, само че още непотвърдено от съда, американският президент натискал Зеленски със опасност, че ще спре 400 млн. $ помощ за Украйна. Тръмп твърди, че Байдън оказвал напън да бъде уволнен Виктор Шокин, който стана основен прокурор на Украйна през 2015 година, тъй като проучвал Хънтър Байдън, само че в действителност публично се знае, че е имало следствие единствено на притежателя на Burisma Микола Злочевски. Самият Шокин беше заплетен в няколко корупционни абсурда и неговият заместител напусна работа точно поради това. А Англия проверява Злочевски още преди Хънтър Байдън да влезе в Burisma - синът на Джо Байдън влиза там през 2014 година.
Освен това, американският президент споделя, че Байдън заплашвал да лиши Украйна от " милиарди долари " поради сина си, в случай че не бъде уволнен Шокин. А администрацията на Барак Обама утвърждава 1 милиарда $ за Украйна три месеца, откакто Шокин е свален от поста си поради обвинявания в корупция.
Преди гласуването в Камарата на представителите, Тръмп е имал среща с републикански сенатори е изразил удовлетворение, че има цялостен запис на диалога със Зеленски. А водачът на републиканското малцинство в Камарата на представителите Кевин Маккарти счита, че няма нищо в диалога, което да е причина за импийчмънт.
Самият Тръмп, разумно, изригна в Twitter след решението на Камарата на представителите. " Най-големият лов на вещици в американската история! ", написа той и разгласи, че поради демократите и дейностите им финансовите пазари в Съединени американски щати страдат. След гласуването в Конгреса, Белият дом съобщи, че президентът не е направил нищо неприятно и демократите, които имат болшинство в Камарата на представителите, са наясно с това.

The Greatest Witch Hunt In American History!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 31, 2019
" Безразсъдното отнемане на Нанси Пелоси и демократите с противозаконната процедура за импийчмънт няма да навреди на президента Тръмп, ще навреди на американците ", съобщи представителят на Тръмп в изказване, оповестено от администрацията му. В него се акцентира също, че демократите отделят време всеки ден за " мним импийчмънт ", вместо да се концентрират върху решаването на в действителност значими въпроси, съобщи БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР