Камарата на общините на британския парламент реши да удължи срока,

...
Камарата на общините на британския парламент реши да удължи срока,
Коментари Харесай

Британските депутати се съгласиха да отложат Брекзит

Камарата на общините на английския парламент реши да удължи периода, очакван за овакантяване на Европейския съюз. Снощи 441 депутати поддържаха отсрочване на Брекзит. 105 гласоподаваха " срещу ", заяви Ройтерс.
 11 министри готвят прелом против Тереза Мей
Британският парламент два пъти отхвърли съглашението на премиера Тереза Мей, след което изтече информацията, че 11 министри възнамеряват " прелом ". От Консервативната партия дадоха сигнали, че ще поддържат проекта ѝ за излизане от Съюза, в случай че тя обещае да подаде оставка и да не управлява идващия стадий от договарянията.

Вчера Мей склони: тя даде обещание да подаде оставка преди края на мандата си, в случай че Народното събрание утвърди съглашението за Брекзит.

Досега два пъти Народното събрание отхвърля договорката на Мей с Европейски Съюз, а Съюзът склони да направи пролонгация за излизането на Англия. То трябваше да се случи на следващия ден - 29 март. Новата дата е 22 май, в случай че депутатите кажат " да " на договорката. В противоположен случай, има трета дата за излизане без договорка и тя е 12 април.

Бъдещето на съглашението обаче продължава да е нестабилно поради позицията на северноирландските юнионисти, които по принцип поддържат кабинета на Мей. Снощи Найджъл Додс, заместник-председател на Демократичната юнионистка партия, съобщи, че ще гласоподава " срещу " и опроверга медии, съобщили, че депутатите от ДЮП ще се въздържат, съобщи Ройтерс.

Лидерът на ДЮП Арлийн Фостър също сподели, че няма да се подпише под нещо, което вреди на Обединеното кралство и акцентира, че договорката на Мей е опасност за цялостта на страната и ще ограничи опцията ѝ да договаря за бъдещите връзки с Европейски Съюз.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР