Камарата на архитектите в България удостои своя дългогодишен партньор Артекс

...
Камарата на архитектите в България удостои своя дългогодишен партньор Артекс
Коментари Харесай

КАБ връчи Грамота за успешно партньорство на Артекс. Арх.Мирянов: От нашите градежи зависи бъдещето!

Камарата на архитектите в България удостои своя дълготраен сътрудник Артекс Инженеринг АД с Почетна грамота за сполучливо съдействие.

 

Наградата бе връчена от арх. Десислава Димитрова, от името на КАБ РК София Област, на арх. Пламен Мирянов, част от екипа на Артекс Инженеринг АД, по време на тържественото отбелязване на 85-я празник на Камара на архитектите в България и 80-годишния празник на Университета по архитектура строителство и геодезия.

 

На блестящото събитие, организирано от КАБ Регионална гилдия София Област и Строителния факултет на УАСГ, присъстваха над двеста посетители.

 

След церемонията по награждаването гостите се любуваха на три изложения, разположени във фоайето на образователното заведение. Една от тях е дело на самият арх. Пламен Мирянов. 

 

Експозицията “Мостове на градежи ” на родолюбивата фондация “Нашият дом е България ” с главен деятел и идеолог точно арх.Пламен Мирянов демонстрира впечатляващи фотографски фрагменти от забележителни здания на недвижимото културно завещание.

 

Куратор на изложбата още веднъж е надареният млад проектант.

 

Ето по какъв начин Пламен Мирянов показа замисъла на плана си:

“Мостове към корени и памет, мостове към нововъведения, мостове към природа, мостове към близък, мостове към Бога!

Архитектурата е следата напразно на новото време, само че и на солените капки от дълбините на остарялото, от нашата персонална история и от тази на цялата ни цивилизация.

От нашите градежи зависи бъдещето на нашия град и нашата природа, на здравето на нашия близък, на мирогледа на нашето дете!

Значимите, стойностни и устойчиви градежи дано първо стартират вътре в самите нас, положени върху здравите основи на любовта към близък, общество и към скъпоценната земя българска! ” 

 

____

АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД е фамилна, напълно българска архитектурно-строителна капиталова компания, основана от архитектите Весела и Пламен Мирянови, с готовността да работи по международни стандарти; да надвишава упованията на клиента и обществото; да се нарежда в най-високия сегмент на пазара на недвижими парцели. Компанията проектира, влага и строи първокласни и новаторски жилищни здания и комплекси, административни здания и частни домове; строи храмове и реконструира монументи на културата. Освен гаранционната и следгаранционната поддръжка на обектите, АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ  често поема и комплексния им мениджмънт.

 

Стабилност, честност, иновативност – това са главните полезности на АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ. Компанията не трансформира своя предмет на активност, своето име, своя екип и своя адрес. Лоялните клиенти се умножават с помощта на непроменяемо високото качество и безусловното придържане към етични бизнес практики. Доказано най-хубавото в суровините, материалите и технологиите е норма за компанията даже когато пазарът и клиентът позволяват компромисно евтини други възможности. Синтез на типичен форми и съвременно светоусещане, постройките на АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ излъчват класата на хуманната архитектура.

 

Отговорността на компанията е да даде на клиента дом, който е издигнат в здравословна среда и се населява с лекост и радост; който ще бъде функционално и естетически съответен и в далечно бъдеще; в който сметките са ниски, а пазарната му стойност пораства с времето.

 

Отговорността на АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ пред обществото е да „ връща “ терените на своята активност с усъвършенствана инфраструктура, с екологични и енергийноефективни здания, с архитектура, заразяваща средата с хубост и възприятие за гражданска съпричастност. Мисията на компанията е да съвместява тези две отговорности – към клиента и към града.

АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ основават здания, които изумяват с обсег и визия, зареждат с сила и пораждат горделивост. Компанията прави всичко екоотговорно, красиво и с най-голяма изгода за индивида и града, за България.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР